Iohannis, despre reducerea CAS: Guvernul nu şi-a făcut temele

| 14 iul, 2014

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a criticat, luni, modul in care Guvernul Ponta a tratat reducerea CAS cu 5%, spunand ca Executivul "nu si-a facut temele", desi liberalii au sustinut acest proiect de lege in Parlament.

"Propunerea de a avea o scadere de 5 puncte procentuale pe CAS este o propunere venita de la noi, de la liberali, in toamna anului trecut. Guvernul nu a dorit atunci sa opereze aceasta modificare, Guvernul Ponta a promis ca vine pe 1 iulie cu modificarea. Au venit si iata, surpriza, exact cand sa inceapa campania electorala, vine si Guvernul Ponta cu aceasta masura.

In afara de faptul ca noi nu numai ca suntem de acord cu aceastamasura si suntem in continuare de parere ca-i buna, noi credem ca ea trebuia pregatita din timp si Guvernul nu si-a facut temele. Nu a pregatit aceasta masura, o dovada simpla ca FMI nu a acceptat aceasta scadere. Daca Guvernul isi facea temele ca lumea, nu ar fi fost niciun fel de problema", a declarat Klaus Iohannis, intr-o conferinta de presa.

De asemenea, liderul liberal a spus ca "mediul de afaceri nu stie ce se intampla" si ca are nevoie de un climat de "incredere si predictibilitate".

Totodata, presedintele PNL a spus ca nu stie ce vrea sa faca Guvernul Ponta in continuare si ca liberalii nu vad "niciun fel de procedura".

"Temerea noastra este ca daca CAS-ul redus se introduce odata cu campania electorala, s-ar putea sa se si termine odata cu alegerile prezidentiale.

Ori, noi, liberalii, propunem masuri de relansare fiscala care sunt importante nu pentru un an sau doi sau trei ani jumate, ci pentru o cale lunga, pentru a da posibilitatea mediului de afaceri sa-si faca calculele si sa vina cu calcule pe termen lung, sa indeplinim lucrul cerut de mediul de afaceri de foarte multa vreme: sa fim o tara predictibila", a mai spus Klaus Iohannis.

Masura reducerii CAS cu 5 puncte procentuale a fost initiata in USL, de catre liberali, fiind sustinuta de PSD. Reprezentantii grupurilor parlamentare care au sustinut acest proiect, respectiv PDL si PNL, au criticat, totusi, faptul ca aceasta masura nu intra in vigoare mai devreme, adica de la 1 august.

Premierul Victor Ponta a mers, luni, la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu pe tema implementarii masurii de reducere a CAS cu 5 la suta. Intalnirea a durat circa 30 de minute si s-a incheiat fara nicio concluzie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ