Iohannis, despre revocarea lui Kovesi: Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect Constituția

| 11 iul, 14:00

În prima ieșire publică după revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că nu a avut niciodată ca opțiune să nu respecte decizia Curții Constituționale, dar acest lucru nu înseamnă că și-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a lui Kovesi, care „au făcut o treabă foarte bună”.

„Cred că vă amintiți și-mi face plăcere să o spun cu voce tare: eu respect statul de drept, Constituției. Și nu o spun de slogan. Calea românească trebuie să fie calea democrației consolidate. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, deciziile CCR. Niciun moment nu a fost pentru mine o opțiune să nu respect statul de drept, să nu respect Constituția. Vreau să fie foarte clar: dacă cineva se bucură că lupta anticorupție încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte. DNA e un corp de profesioniști foarte bine pregătiți. DNA va merge mai departe”, a declarat președintele. 

Iohannis a precizat că „pasul” pe care l-a făcut luni, respectiv semnarea decretului de revocare, nu i-a schimbat părerea față de activitatea DNA sau a lui Kovesi. 

„Acest pas pe care l-am făcut luni, nu mi-a schimbat părerea despre activitatea DNA și a dnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună. Voi sprijini în continuare, poate si mai mult lupta anticorupție”, a mai spus șeful statului.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ