Iohannis: Dorim să revigorăm Comisia mixtă guvernamentală româno-bavareză

| 12 feb, 18:33

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că România și Landul Bavaria doresc revigorarea Comisiei mixte guvernamentale româno-bavareză, premierul landului bavarez, Horst Seehofer, arătând că a acceptat invitația de a efectua o vizită în România.

"Îmi face foarte mare plăcere că am reușit împreună să discutăm chestiuni importante pentru relația noastră bilaterală. Am atins atât probleme de colaborare economică, cât și probleme de colaborare economică. (...) Dorim amândoi să revigorăm Comisia mixtă guvernamentală româno-bavareză pentru a înlesni foarte multe proiecte comune. De asemenea, am discutat despre modalități de a ajunge la o activitate economică mai intensă, de a încuraja investitori din Bavaria să vină în România și firme românești să colaboreze cu parteneri din Bavaria", a spus Iohannis, după întrevederea cu premierul landului bavarez, Horst Seehofer.

El a precizat că un punct foarte important pe agenda discuțiilor l-a reprezentat comunitatea românească din Bavaria.

"Avem o comunitate foarte numeroasă, români care au dorit să trăiască în Bavaria, dar și etnici germani foarte mulți care provin din România și-au ales să trăiască în Bavaria. Toți cei care au decis să vină în Bavaria și să păstreze legăturile cu țara constituie un pod deosebit de important între România și Bavaria și este interesul nostru să sprijinim aceste comunități", a afirmat Iohannis.

La rândul său, premierul bavarez l-a felicitat pe președintele Iohannis pentru "succesele remarcabile înregistrate în România, care au fost lăudate și de Comisia Europeană".

"Am convenit să revitalizăm colaborarea foarte bună între Bavaria și România și dorim să facem acest lucru reîncepând activitatea în cadrul Comisiei guvernamentale mixte. (...) Dl președinte m-a invitat în România într-o vizită și voi onora invitația", a spus Horst Seehofer.

Președintele Klaus Iohannis efectuează începând de miercuri o vizită de lucru în Germania. El s-a întâlnit joi cu președintele Parlamentului Bavariei, Barbara Stamm. Începând de vineri șeful statului participă la Conferința de securitate de la Munchen, care se desfășoară până duminică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ