Iohannis: Este necesară şi urgentă o dezbatere amplă asupra sportului

| 27 sep, 20:12

Preşedintele Klaus Iohannis consideră 'necesară' şi 'urgentă' o discuţie cu privire la viitorul sportului românesc.

"Palmaresul României, de-a lungul timpului, demonstrează că suntem capabili să facem performanţe remarcabile, dar trebuie să ne uităm cum este gestionat şi valorificat sportul în societatea noastră. Având acest tablou în faţă, cred că este necesară şi urgentă o dezbatere amplă asupra sportului. Pentru o reconstrucţie durabilă este nevoie să gândim împreună un plan solid pentru viitorul sportului românesc. A câştiga medalii şi a avea rezultate deosebite, fără o strategie bine pusă la punct, asumată prin larg consens, este greu. Nu criticând sportivii vom reuşi să îndreptăm lucrurile şi nici făcând primeniri de suprafaţă", a spus Iohannis, marţi, la ceremonia de la Palatul Cotroceni de decorare a sportivilor români medaliaţi la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de la Rio. 

El a subliniat că şcoala ar trebui să joace un rol fundamental în reconstrucţia sportului românesc, prin sprijinirea programelor sportive în şcoli. 

"Tinerilor trebuie să li se insufle dragostea pentru sport şi dorinţa de a face performanţă. A fi printre primii, nu numai în sport, dar şi în alte domenii, nu este deloc simplu. Este rodul unei munci asidue, consecvente. Aici este miza pe care trebuie să o urmărim", a afirmat Iohannis. 

Şeful statului a precizat că va face 'tot ce îi stă în putere' pentru a impulsiona reconstrucţia sportului românesc. 

Preşedintele Iohannis şi-a exprimat dorinţa ca sportul să devină 'o parte importantă' din discuţia politică din România. 

"Sportul de performanţă este vârful piramidei şi despre sportul de performanţă mulţi ştiu să povestească multe, sunt sportivi admiraţi, pe care îi cunoaştem cu toţii, dar ca să avem aceşti sportivi de mare performanţă trebuie să existe dorinţa de a face sport de masă. Să existe cât mai mulţi, mai ales copii şi tineri, care nu doar practică sportul, care iubesc sportul. Nu putem să ne aşteptăm cu o oră de sport pe săptămână la şcoală să avem generaţii şi generaţii de sportivi cu mari performanţă. Această chestiune trebuie regândită fundamental. Sportul trebuie să îşi regăsească locul cuvenit nu doar în orarul şcolar, ci în dorinţa copiilor. Atunci, cu siguranţă, vom avea mai puţine cârcoteli şi mai multe rezultate", a adăugat Iohannis. 

Şeful statului a arătat că o parte a problemei din sport este reprezentată de bazele sportive. 

"Nu neapărat finanţarea este piedica, ci lipsa unui plan care face sens", a spus Iohannis. 

El a subliniat că toţi sportivii care au rezultate notabile reprezintă modele pentru tineri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ