Iohannis face MARELE ANUNȚ după ce a stabilit întrebările pentru referendum

| 25 apr, 20:39

Președintele Klaus Iohannis a lansat, astăzi, un puternic semnal de alarmă, de la Palatul Cotroceni, în contextul în care, tot astăzi, șeful statului a semnat decretul de organizare a referendumului pe Justiție și a anunțat întrebările la care electoratul este chemat să răspundă, pe 26 mai.

"PSD cu siguranță va încerca să boicoteze referendumul. Nu contează că se opune PSD! Contează ce doriți voi, românii care mergeți la vot. Ați văzut ce legi fac pentru ei? Ați văzut cum vor să se protejeze? De data asta, există șansa unei schimbări reale. Semnalul se va da pe 26 mai", a spus șeful statului.

"Dragi romani, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astazi decretul si am convocat acest referendum impreuna cu alegerile europarlamentare. Va astept la vot la referendum si la europarlamentare. La referendum avem două întrebari: Prima intrebare: Sunteți de acord sa se interzica amnistia si gratierea pentru corupți? Da, eu sunt de acord si sper ca si in acordul vostru. Ne dorim o societate curata, performanta in seculul 21, europeana pentru Romania. A doua intrebare: Sunteți de acord sa se interzica ordonantele de urgenta in domeniul Justitiei? Da, ne dorim o guvernare pentru romani, una performanta, o guvernare euuropeana. Avem alegeri pentru Europa, avem un referendum pentru Europa, dar avem mult mai mult. Acest referendum e mai important astazi decat oricand. Dupa doi ani si jumatate de abuzuri si excese, romanii au sansa de a da un raspuns clar actualei guvernari, au sansa de a vota si de a transmite ce cred despre PSD si despre ofensiva PSD impotriva Justitiei. PSD a votat codurile penale fara sa tina cont de nimeni. Isi dau legi pentru a putea fura mai departe in liniste. Ei nu se mai tem de nimeni, eu cred ca trebuie sa se teama de votul romanilor din 26 mai", a declarat Klaus Iohannis.

"Unii vorbesc despre cum acest referendum este doar consultativ si ca nu ar avea rezultate pentru ca Parlamentul poate sa nu tina cont de el. Nu sunt de acord! Un referendum trimite un semnal, si acest referendum va trimite un semnal foarte important. Si acum avem o suprapunere de vot pentru partide cu un referendum. Deci romanii au posibilitatea sa dea un semnal pe doua directii: sa voteze, sa aleaga partidele care dupa parerea lor sunt bune, si pot da un vot de blam partidelor pe care nu le considera bune si, in acelasi timp, sa spuna daca sunt sau nu sunt multumiti cu ceea ce face PSD de doi ani jumate incoace. Si mie sa nu-mi spuneti ca acest vot nu conteaza! El este consultativ, dar conteaza! Conteaza votul tarii si se va tine cont de rezultatul votului! Daca romanii vor veni la vot si vor spune ca nu sunt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat sa actionam imediat, a doua zi", a mai spus presedintele.

"Referendumul este inceputul unui proces mai amplu, care incepe acum, cu europarlamentarele, continua la toamna, cu prezidentialele, continua la primavara cu alegerile locale si, in final, la sfarsitul anului viitor, cu alegerile parlamentare. Tot acest proces, tot acest vot, trebuie privit in ansambul sau. Nu ma intereseaza detaliile tehnice. PSD cu siguranta va incerca prin toate mijloacele sa boicoteze referendumul. O sa va spuna ca nu conteaza, ca sunt probleme tehnice, nu conteaza! Nu conteaza ca se opune PSD! Conteaza ce doriti voi, romanii care mergeti la vot! Ati vazut ce legi fac pentru ei? Ati vazut cum vor sa se protejeze? De data asta, exista sansa unei schimbari reale. Semnalul se va da pe 26 mai, la referendum si la europarlamentare", a punctat Iohannis. 

"Am fost acuzat ca politizez referendumul. Nu, PSD o face, prin abuzurile pe care le face, prin asaltul continuu asupra Justitiei de cand au ajuns la guvernare! Asta este, dragii mei, adevarata politizare si acest referendum este si despre PSD. Cine merge la vot poate sa dea o lectie pesedistilor. Pe mine, in final ma intereseaza care este raportul dintre cei care sunt alaturi de PSD in acest atac asupra justitiei,in aceasta proasta guvernare, si care sunt de cealalta parte. Vreau sa vad cine este impreuna cu mine pentru o Romanie europeana, pentru o guvernare europeana, o justitie dreapta si pentru o societate romaneasca performanta. Asta imi doresc si asta vreau sa stiu de la voi", a mai spus Iohannis.

"Nu conteaza boicotul PSD. Acum conteaza votul romanilor. Si, daca romanii vor intelege si vor iesi la vot, vom schimba Romania! Exista cai democratice, exista solutii pentru Romania, stiu care sunt aceste solutii, stiu cum sa le pun in practica, dar, in tot acest demers, am nevoie de votul romanilor", a adaugat presedintele.

"Voi fi acuzat ca fac campanie, dar este normal, este normal sa fac campanie pentru Romania, nu pentru altceva! Eu ma implic pentru Romania si asta vreau si pentru asta da, voi face campanie, si pentru referendum, si pentru prezidentiale, dar, mai ales, pentru o Romanie europeana, justa, dreapta, asa cum si-o doresc romanii, nu asa cum si-o doresc pesedistii. Au risipit banii pe pomeni electorale, au ignorat nevoile romanilor. Au nevoie sa le dati o lectie, iar aceasta lectie se va da in prima etapa cu referendumul din 26 mai", a mai spus Iohannis.

"In acesti doi ani si jumatate, s-au adoptat nenumarate decizii gresite, abordari gresite din partea PSD. Au luptat impotriva Justitiei, impotriva Opozitiei, a multinationalelor, impotriva Europei. Eu, presedintele Romaniei, voi face campanie impotriva acestor abuzuri pentru ca este datoria oricarui om cinstit, patriot, bun roman, preocupat de viitorul tarii sa faca campanie pentru o Romanie mai buna. Eu ma voi implica. Dragi romani, va astept la referendum. Dragii mei, va doresc sarbatori fericite!", a incheiat Iohannis.

Reamintim că, miercuri, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind convocarea unui referendum pe Justiție. 

Totodată, aceasta a declarat că referendumul pe Justiție va avea două întrebări, și anume:

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe?

Data referendumului pe Justiție este 26 mai 2019, în ziua desfășurării alegerilor europarlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ