Iohannis i-a dat replica lui Dăncilă: "Cererea este cras neconstituțională. Refuz remanierea"

| 12 sep, 16:48

Klaus Iohannis i-a răspuns dur Vioricăi Dăncilă, într-o declarație de presă. Declarația șefului statului a avut loc în contextul în care premierul a anunțat noi propuneri de miniștri pentru anumite portofolii rămase fără titular după retragerea ALDE de la guvernare.

"Doamna prim ministru imi cere o remaniere guvernamentala. Solicita acolo doamna prim ministru eliberarea din functie a unor ministri, interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este una neavenita, nepotrivita si o refuz clar", a spus Klaus Iohannis.

Apoi a continuat: "Doamna prim ministru, va spun acum direct si public. Trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului Romaniei cu o solicitare de validare a Guvernului dumneavoastra, altfel lucrurile nu se pot rezolova. Aceasta noua solicitare pe care o refuz vine cu un element de noutate. Este cras neconstitutionala, pentru ca ALDE a parasit coalitia guvernamentala. Se vede ca doamna prim ministru se teme de un vot in Parlament si incearca sa traga de timp, iar PSD, intr-un mod jalnic, se agata de putere si tergiverseaza lucrurile".

"Niciun ministru nu va fi numit in guvern, decat dupa validarea in Parlamentul Romaniei", a incheiat Iohannis.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis, va susține joi, 12 septembrie a.c., ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. Declarația vine în contextul în care premierul a anunțat noi propuneri de miniștri pentru anumite portofolii rămase fără titular după retragerea ALDE de la guvernare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va trimite miercuri seară şi noi propuneri de miniştri pentri portofoliul de la ministerul Afacerilor Interne, unde-l va nominaliza pe Dan Chirilă, la Educaţie, unde o propune Camelia Gavrilă şi pe Dan Matei ca vicepremier pe probleme economice. Live AICI

Tag-uri: Cotroceni, Dancila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ