Iohannis și-a recunoscut statutul de instrument pentru revenirea PDL la conducerea României

| 27 oct, 2014

Chiar dacă nu vrea să fie perceput ca atare, Iohannis va prelua modelul de președinte jucător de la Traian Băsescu, iar asta pentru a-i aduce înapoi la guvernare cei care au adus austeritatea la nivel de politică națională în România. Astfel, candidatul ACL ne anunță că vrem, nu vrem, PDL va veni la guvernare.

În ultima perioadă, Klaus Iohannis se dă peste cap să-i convingă pe români că este un politician liber de obligații, că odată ajuns la Cotroceni nu va avea polițe de plătit către cei care l-au susținut în cursa prezidențială. Ipocrizia sa este cu atât mai mare cu cât, fără a lua în calcul, spre exemplu, legăturile dubioase pe care le are cu sponsorul său Schmidt, este evident că prezidențiabilul ACL va avea de achitat o notă de plată imensă către PDL și PNL în cazul în care va ajunge la Cotroceni. Ieri, în schimb, în cadrul unei interviu, Iohannis și-a recunoscut statutul de instrument pentru revenirea PDL la conducerea României.

Citeşte şi: Din gândirea lui Iohannis - unii români sunt "suboameni"

Cine crede că PDL, un partid flămânzit după anii stați în Opoziție și decimat de partidul lui Traian Băsescu și PMP, a acceptat să-l susțină pe Iohannis din convingerea că este cel mai în măsură să preia președinția României, se înșeală. Interesul PDL este să revină la guvernare, lucru făcut cât se poate de clar înțeles de către Blaga în momentul în care s-au stabilit condițiile realizării Alianței Creștin Liberale și susținerii lui Iohannis ca prezidențiabil comun din partea PDL și PNL. Iar dacă până în acest moment au mai fost situații în care Klaus a părut să ezite atunci când venea vorba despre un guvern condus de PDL, duminică, Iohannis a spus clar și răspicat că va face tot ce-i stă în putință să-i aducă pe democrat liberali la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Iohannis a fost de acord cu tăierea pensiilor, chiar dacă el crede că românii au memorie scurtă

Chiar dacă nu vrea să fie perceput ca atare, Iohannis va prelua modelul de președinte jucător de la Traian Băsescu, iar asta pentru a-i aduce înapoi la guvernare cei care au adus austeritatea la nivel de politică națională în România. Astfel, candidatul ACL ne anunță că vrem, nu vrem, PDL va veni la guvernare. „Noi cu toții avem nevoie de o persoană potrivită pentru funcția de prim-ministru, alta decât cea care este acum. Avem o propunere foarte simplă. Avem protocolul ACL, acolo scrie foarte clar dacă președintele vine dintr-o formațiune, cealaltă formațiune dă premierul, iar cealaltă formaține l-a propus pe domnul Cătălin Predoiu. Eu cred că vom fi în situația să preluăm guvernarea și pot să vă spun pe ce scenarii lucrăm. După ce caștig prezidențialele, în Parlament vor apărea mișcări. Nu voi induce eu aceste mișcări, faptul că voi câștiga va induce aceste mișcări în Parlament”.

Citeşte şi: Domnule Iohannis, sunt doar 10 întrebări. Hai, că nu e greu, răspundeți!

Iohannis este, de fapt, omul de paie al PDL, un instrument prin care penalii portocalii vor să revină la putere. Prezidențiabilul ACL pare să-și fi asumat drept scop principal pentru a deveni președinte tocmai readucerea la guvernare a foștilor și actualilor reprezentanți ai regimului Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in celalalt si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Pentru mai multe detalii trimite textul ’’Info’’ la adresa de e-mail: [email protected]
28 oct, 2014
bic
E foarte adevarat. De ce ar fi acceptat altfel PDL-ul sa se desfiinteze daca nu sa se ascunda in mod dibaci sub ariba "neprihanita" a PNL-ului condus de niste epigoni ce evident ca nu fac de loc cinste vechilor idei liberale ale inaintasilor PNL ... Basescu are astfel de unde alege, PMP sau PNL (PDL inside) e aceeasi mafie portocalie, infometata la maxim....
28 oct, 2014
tadeus
Frica
mare pentru PSD dar asta este Pontistul trebuie sa dea seama pentru ce a facut

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ