Iohannis și Băsescu, o nouă asemănare – se concurează la numărul de case

| 20 oct, 2014

În timp ce Klaus Iohannis este fericitul proprietar a șase case cu valoare de piață foarte mare în municipiul pe care îl păstorește, Traian Băsescu este campion la case în București.

O veche vorbă din popor spune că ”cine se aseamnănă, se adună”. Expresia este cum nu se poate mai adecvată în ceea ce-i privește pe Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Cei doi politicieni au multe în comun, indiferent de cât de mult încearcă atât șeful statului cât și candidatul ACL să dezmintă legătura dintre ei.

După întâlnirile le ceas de taină avute de cei doi la vila de protocol a președintelui Băsescu și după ce Klaus Iohannis a confirmat practic că va fi un continuator al regimului Băsescu, prin instaurarea unor noi crize și blocaje instituționale – fiindcă declarația conform căreia nu va coabita cu premierul sau cea privind forțarea unei moțiuni de cenzură pentru demiterea Executivului, dacă va ajunge președinte, exact asta ar însemna – asemănările dintre Traian Băsescu și Klaus Iohannis capătă noi valențe.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Actualul președinte și prezidențiabilul ACL sunt oarecum pe picior de egalitate și la numărul de case. În timp ce edilul Sibiului este fericitul proprietar a șase case cu valoare de piață foarte mare în municipiul pe care îl păstorește, Traian Băsescu este campion la case în București.

Conform declarațiilor premierului Ponta, se pare că Traian Băsescu își pregătește exit-ul din politica la vârf, nu inainte însă de a fi înaintat o solicitare Guvernului prin care cere case pentru a se muta după încetarea mandatului. Potrivit Antena 3, Basescu ar fi făcut cerere pentru două vile aflate la Snagov, una pentru reședintă si una pentru cabinetul său. De asemenea, șeful statului ar fi solicitat și o casă de oaspeți.

Asemănarea dintre statutul imobiliar al celor doi politicieni este evidentă, ambii folosindu-și influența pentru a intra în posesia unor case luxoase. Klaus Iohannis o dă în sus și-n jos cu achizițiile pe care și le-ar fi permis datorită banilor încasați din meditații, explicații care nu au cum să-i convingă nici pe cei mai înfocați dintre susținătorii ”neamțului”. De cealaltă parte, Traian Băsescu are un istoric cel puțin la fel de controversat în dobândirea caselor, folosindu-se de-a lungul timpului atât de funcția de primar al Capitalei cât și de cea de președinte al României pentru a intra în posesia unor imobile.

Citeşte şi: Traian Băsescu: „Klaus Iohannis este un câştig pentru Guvern”

Proababil că cel mai răsunător caz în acest sens este celebrul scandal al vilei din Mihăileanu. În 2003, Traian Băsescu a făcut o cerere către Primăria pe care o conducea, pentru a dobândi dreptul de a cumpăra casa, în baza legii 112/1995 privind drepturile chiriaşilor din casele naţionalizate. Desigur, cerera a fost aprobată. Același Traian Băsescu își făcuse planuri pentru a se muta la Vila Dante, deși utilizează alte două vile de protocol în cartierul Primăverii.

În fond, avuția imobiliară a actualului președinte precum și cea a candidatului ACL, pretendent la funcția de la Cotroceni și mai ales la privilegiile pe care le oferă, denotă în cel mai înalt grad disprețul față de majoritatea românilor. În timp ce Traian Băsescu și Klaus Iohannis și-au făcut norocul cu mâna lor, prin metode care mai de care mai controversate, românii au pur si simplu ”ghinion”, așa cum susținea de curând liderul liberal.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 oct, 2014
nic
da casele lui tonta nu le vezi?
Dar de casele lui tonta si are dracianei nu zici nimic, neocomunistule? Scoate ochelarii aia de cal , poate vezi mai bine!!!!
20 oct, 2014
cantautor
Avocatul Sova la DNA..
Hrebenciuc din nou la DNA
somitatea Adam la DNA..
urmeaza si altii..
se fac cam 7 ,cate case au impreuna Daciana cu Victor Viorel
ale lui Basescu,de protocol,nu se pun...
20 oct, 2014
dan slugarescu
copypaste...Bogdan Diaconu,ex PSD
O țară întreagă știe că liderii UDMR sunt cei mai mari latifundiari de păduri și tăietori de lemne din România. În mod ciudat, tocmai ei lipsesc din dosarul retrocedărilor. Un dosar despre defrișări și păduri furate cu acte false din care să lipsească Verestoy Attila, zis Cherestoi, zis Drujba lui Dumnezeu, este un non-sens. UDMR s-a situat mereu deasupra legii. Orice dosar de corupție împotriva unui lider UDMR devine automat o discriminare etnică. Plâng pădurile tăiate din Transilvania după dreptate, dar nimeni nu le aude. Sper ca justiția să meargă până la capăt și să nu se ia după Kelemen Hunor care va striga că din cauza proiectului de lege al autonomiei sunt luați la rost drujbarii UDMR!
Dacă lideri mari din PSD au ajuns în vizorul justiției înseamnă că suntem pe drumul cel bun. Veriga lipsă sunt însă căpușele udemeriste, la ele văd că se ezită. De ce, este UDMR stat în stat și nu răspunde în fața legii? E vremea să terminăm cu protecția dușmanilor României și cu privilegiile doar pentru că politicienii maghiari sunt de altă etnie. La câte retrocedări false și despăduriri au avut loc în Transilvania în ultimii 25 de ani, cred că jumătate din DNA ar trebui să se ocupe numai de UDMR.
Așadar, îi așteptăm pe drujbarii UDMR să răspundă în fața legii pentru relele pe care le-au cauzat. Numai așa putem merge mai departe. Baronii locali sunt o plagă a României, dar grofii UDMR la fel.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ