Iohannis îi închide uşa în nas lui Antonescu

| 15 iun, 2014

Copleşit de atenţia mediatică ce i-a fost acordată în ultimele săptămâni şi mai ales de aşteptările PNL vizavi  de schimbarea din fruntea formaţiunii, Klaus Iohannis este în mod evident în dificultate. De la edilul sibian, filialele liberale aşteptatu o strategie coerentă care să aducă un suflu nou la vârful PNL, în contextul scăderii abrupte a partidului sub mandatul lui Crin Antonescu.

Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. PNL travsersează în prezent o criză de leadership, cu un Klaus Iohannis incapabil să coaguleze în jurul său PNL-ul în integralitatea lui. De altfel, pe măsură ce congresul programat la finalul acesti luni de apropie, conflictele şi dezbinarea din PNL vor ieşi mai abitir la iveală. Deja filalele liberale din Transilvania, care reprezintă fieful de susţinători ai lui Klaus Iohannis şi care par a câştiga lupta pentru influenţă în partid, şi-au atras ostilitatea celor din Muntenia, Oltenia şi Moldova. Tensiunile sunt latente şi vor exploda cel mai probabil cu ocazia congresului, ţinând cont că actualul preşedinte interimar al PNL nu reuşeşte să se impună ca un reper al solidarităţii.

În acest context, Klaus Iohannis a încercat, într-o emisiune la Realitatea TV, să abordeze temele arzătoare privind dinamica din PNL. Iar una dintre acestea se referă la relaţia sa cu fostul preşedinte liberal, Klaus Iohannis. Astfel, primarul Sibiului şi preşedintele interimar al PNL a precizat care ar fi condiţia ca fostul lider liberal să fie candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie. "Cu siguranţă există această posibilitate, teoretic (ca Antonescu să fie candidat la prezidenţiale din partea PNL, n.r.) Este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulţi doresc să fie candidat Antonescu, şi atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare. Din discuţiile personale, el nu-şi doreşte... Dar aici trebuie să vedem ce-şi doreşte partidul. E o situaţie interesantă în care mă aflu eu acum, tocmai pentru că Antonescu a declarat că se retrage de tot şi din conducerea partidului şi nu doreşte să candideze. De atunci n-am mai discutat despre candidatură", a punctat Klaus Iohannis.

Argumentul inovcat de Klaus Iohannis seamănă izbitor cu abordările lui Crin Antonescu vizavi de edilul sibian, atunci când cel dintâi se afla în fruntra PNL. Aceeasi retorică era pe atunci utilizată de Crin Antonescu când vorbea de posibila candidatură a lui Klaus Iohannis, când era el preşedintele PNL.

Cum se traduce, de fapt, mesajul lui Klaus Iohannis? Preşedintele interimar al PNL îi închide practic uşa în nas fostului preşedinte liberal. Vorbim despre un semnal de complezenţă prin care Iohannis încearcă să nu şi-l ostilizeze şi mai mult pe Crin Antonescu. Odată ajuns în vârf şi oficializat la finalul lunii ca preşedinte cu drepturi depline, Klaus Iohannis nu va mai face concesii, ci va încerca să cucerească toate pârghiile de putere. Pe scena politică autohtonă mai există un personaj care a acţionat de o manieră similară. Numele lui este Traian Băsescu, iar similitudinea dintre cei doi ar trebui să ne dea serios de gândit tuturor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iun, 2014
laura
corect lucia,nici mie nu-mi place acest sas tradator si corupt,asa cum scrie presa;daca ar fi fost cinstit nu se scria nimic;romani,nu votati un sas la presedintia romaniei!
15 iun, 2014
lucia pop
iohanis sa stea la Sibiu...primar.sa se balbaie acolo.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ