Iohannis îi îndeamnă pe români să iasă la vot: ”Uzați pe deplin de acest drept”

| 08 dec, 10:28

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe români să meargă la vot duminică, la alegerile parlamentare, explicând, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la referendumul național privind adoptarea Constituției, că dreptul la vot este ”instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic”.

De la adoptarea Constituției, în 1991, România a parcurs diverse etape, dar a câștigat în materie de valori, consolidare democratică și stat de drept, consideră Klaus Iohannis.

Președintele a lansat un apel prin care îi îndeamnă pe români să-și exercite dreptul de a vota în cadrul alegerilor parlamentare care vor avea loc la 11 decembrie.

”Votul este instrumentul cel mai valoros și mai puternic pe care cetățenii îl au într-un cadru constituțional democratic. Exprimarea opțiunii electorale reprezintă calea cea mai potrivită pentru recâștigarea încrederii în instituțiile statului. Îmi doresc o democrație puternică, instituții care se bucură de legitimitate și încredere, iar asta presupune o participare cât mai largă. Îi îndemn pe cetățeni să uzeze pe deplin de dreptul la vot”, a subliniat Iohannis, adăugând că românii au această datorie pentru că, în urmă cu 27 de ani, am dobândit prin ”sacrificiu de sânge” libertatea de a decide singuri propria soartă.

Tag-uri: Klaus Iohannis, vot
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 19:13
OffedRabe
lasix vomiting
We generated a stablle iPSC line with lentiviral ion of two constructs, one constitutively active rTet under a constitutive EF1a promoter and the second expressing Ngn2 under a tetO promoter can lasix cause dehydration

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ