Iohannis încearcă să scape basma curată în problema comisarului

| 12 sep, 2014

Klaus Iohannis face pași mari înapoi pe chestiunea comisariatului european al României. Săptămâna trecută, Iohannis și Blaga încercau să saboteze nominalizarea Corinei Crețu, trimițând dezinformări grosolane liderilor de la Bruxelles. Astăzi, după ce a fost lăsat în ofsaid de Băsescu, Iohannis ar vrea să pară că a susținut și a crezut tot timpul în poziția României în viitoarea Comisie Europeană.

Când semna alături de Vasile Blaga scrisoarea trimisă lui Jean-Claude Juncker, în care acuzau faptul că nominalizarea Corinei Crețu s-ar fi făcut prin încălcarea legislației naționale, Iohannis spunea că se prefigurează un eșec pentru portofoliul României în Comisia Europeană. Mai mult, candidatul ACL spunea atunci că, indiferent dacă va fi un eșec sau un succes, rezultatul negocierilor îi aparține în totalitate premierului Victor Ponta: “Dacă e o reuşită, e a lui. Dacă e un eşec, tot al lui”.

Iohannis și Blaga s-au aruncat cu capul înainte să atace propunerea României, după ce președintele Traian Băsescu a dat tonul, de la pupitrul de la Cotroceni, cu glumițe despre “Corinuța” și zvonuri nedemne de un șef de stat despre obținerea unui portofoliu cu o mai mică greutate în configurația viitoarei Comisii. Dar Băsescu și-a retras “gluma” despre postul de comisar european pentru ajutor umanitar, și-a îmbrăcat mantia de apărător al interesului național și a transmis post-factum că și el s-ar fi luptat pentru ca România să obțină un portofoliu bun.

Klaus Werner Iohannis s-a trezit, astfel, în ofsaid în chestiunea portofoliului pentru țara noastră și a găsit că e mai bine să aplice și el tactica președintelui și să se arate viteaz după război. “Știm că trebuie să fim o echipă, noi românii trebuie să fim o echipă ca să ne atingem obiectivele noastre”, a spus Iohannis, joi, într-o conferință de presă. Nu trebuia, oare, “să fim o echipă” și înainte de anunțarea listei lui Juncker, atunci când Iohannis, Blaga și Băsescu șubrezeau poziția României prin acuzațiile și glumițele pe care le făceau?

Și cum rămâne cu rezultatul negocierilor, domnule Iohannis? A fost un succes sau a fost un eșec? De ce nu mai apăreți acum să spuneți că România a obținut unul dintre cele mai importante portofolii în CE? De ce nu spuneți că doamna Corina Crețu va gestiona o treime din bugetul Uniunii în următorii cinci ani? Și de ce nu spuneți că Victor Ponta a procedat exemplar și a obținut pentru România un post de comisar mult mai bun decât își putea imagina Traian Băsescu?

Vom vedea cât de tare își recunoaște Iohannis greșeala atunci când reprezentanții noii Comisii vor ajunge în plenul Parlamentului de la Bruxelles, în funcție de modul în care vor reacționa eurodeputații români din PPE. Dar de la un om așa duplicitar ne putem aștepta la orice...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 sep, 2014
mirela
oferta
Acest job ti se poate potrivi! Incearca si lucreaza ca operator online aici! Oferim posibilitatea reala si sigura de a castiga 300 de dolari lunar, cu o munca extrem de interesanta, 3 ore pe zi, pentru cei doritori sa produca o schimbare in situatia lor financiara! Cere cu incredere detalii cu textul “Info” la e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ