Iohannis îşi ascunde relaţia cu Băsescu, dar se dezice de Ponta

| 18 aug, 2014

După toate scandalurile din ultima săptămână ce l-au avut ca subiect principal, președintele PNL, Klaus Iohannis, a hotărât să pună piciorul în prag și să dezvăluie planurile de colaborare pe care le are. Când toată opinia publică se aștepta ca liderul liberal să declare din nou că nu are nicio înțelegere cu Traian Băsescu, Klaus Iohannis a anunțat că rupe orice punți de legătură cu premierul Victor Ponta.

Sâmbătă, candidatul Alianței Creștin Liberale la alegerile prezidențiale din această toamnă a anunțat că, în cazul în care va ajunge la Cotroceni, nu va recurge la compromisuri sau la înţelegeri netransparente pentru a-l numi pe Cătălin Predoiu premier. Klaus Iohanis a precizat că dacă va ajunge președinte va fi ”obligat” să accepte pentru o vreme ”un guvern, cel care este acum în funcție”. „Însă pot să spun că la mine nu va exista nici un pact de coabitare, fiindcă o coabitare este un fel de troc politic, îi lipseşte esenţa unui bun compromis politic, care este transparenţa. Nici până în ziua de astăzi nu ne-a spus primul-ministru ce l-a determinat pe el să meargă la Cotroceni să semneze acel pact de coabitare. Ceea ce vreau eu este să arăt că se poate colabora chiar de pe poziţii doctrinare politice diferite şi voi dovedi acest lucru”, a afirmat liderul PNL.

În cazul în care edilul Sibiului ar ajunge din toamnă la Cotroceni, o înţelegere între Klaus Iohannis și premierul Victor Ponta nu încape în discuţie. Nu pentru că liderul liberal nu și-ar dori una, ci pentru că nu există un interes comun. Drumurile sunt total despărţite de un om: Traian Băsescu. Între o colaborare dintre Victor Ponta și Traian Băsescu, Klaus Iohannis l-a ales pe cel din urmă de multă vreme.

CITESTE SI Iohannis RECUNOAŞTE că dă raportul în faţa nemţilor

Este de notorietate faptul că șeful statului a evitat să îl atace pe Klaus Iohannis în aparițiile sale publice. Totodată, nici liderul liberal nu a recurs la atacuri la adresa lui Traian Băsescu. Ba mai mult, de fiecare dată când liderul de la Cotroceni își face cunoscută opinia cu privire la principalele teme de dezbatere, Klaus Iohannis își face apariția și emite același mesaj, transformându-se în portavocea lui Traian Băsescu. Acest fenomen de congruență a discursului public a putut fi observat recent în cazul CAS și al desemnării noilor miniștri pentru portofoliile Culturii și Bugetului.

Suspiciunile unei înțelegeri secrete dintre edilul Sibiului și liderul de la Cotroceni au fost confirmate în cursul săptămânii de dezvăluirile presei care îl arătau pe Klaus Iohannis intrând în mare secret pe poarta reședinței prezidențiale. Încercând să nege evidența, liderul liberal s-a afundat și mai mult în minciună, precizând că nu s-a mai văzut cu Traian Băsescu din 2008, afirmație ce a fost contrazisă printr-o serie de dovezi care dovedeau contrariul afirmațiilor lui Klaus Iohhanis.

Prin dezicerea de premierul Victor Ponta, Klaus Iohannis se arată a fi un demn învățăcel al modelului promovat de Traian Băsescu. Deși candidatul ACL recunoaște faptul că nu poate schimba majoritatea legitimă din parlament pentru a demite cabinetul condus de Victor Ponta, Klaus Iohannis comite aceleași greșeli ca şeful statului. În loc să conceapă funcția prezidențială ca pe un factor de coagulare a societății și de stabilire a echilibrului instituțional, liderul liberal se anunță a continua modelul președintelui conflictual.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ