Iohannis îşi asumă public rolul de candidat pro-Băsescu

| 16 sep, 2014

După ce săptămâni în şir Klaus Iohannis a negat o eventuală înţelegere secretă pe care ar avea-o cu şeful statului, liderul liberal şi-a asumat, luni, rolul candidatului continuator al modelului promovat de Traian Băsescu în politică.

Klaus Iohannis a declarat că Traian Băsescu îl va susţine în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, afirmând că liderul de la Cotroceni ar face acest gest deoarece este un om de dreapta. „Eu cred că mă va susţine dacă intru în turul doi. Nu văd de ce nu. Acum indiferent de ce s-ar spune de Traian Băsescu, nu cred că cineva îl bănuieşte că ar fi politician de stânga, este clar un politician de dreapta şi atunci mi se pare absolut natural candidatul de dreapta”, a declarat candidatul ACL la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Pe de altă parte, încercând să păstreze aparenţa că se distanţează de şeful statului, copreşedintele ACL a declarat că nu se consideră un discipol al lui Traian Băsescu. Cu toate acestea, din momentul intrării în politica mare, actualul preşedinte al PNL nu a ezitat în a se transforma în portavocea şefului statului. Ori de câte ori liderul de la Cotroceni l-a atacat pe primul-ministru Victor Ponta, Klaus Iohannis a ieşit în faţa mass-media cu aceleaşi mesaje ca şi cele ale şefului statului.

Citeşte şi: Klaus Iohannis şi Traian Băsescu nu se mai ascund. Rendez-vous în miezul zilei la reşedinţa preşedintelui

Faptul că Iohannis şi-a asumat rolul de candidat pro-Băsescu nu ar trebui să constituie nicio surpriză, din moment ce încă de la preluarea conducerii interimare a PNL şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu oamenii regimului Băsescu. Formarea alianţei electorale dintre liberali şi democrat-liberali nu reprezintă decât cea mai bună dovadă a parteneriatului dintre edilul Sibiului şi Traian Băsescu.

Pentru a închega colaborarea cu Traian Băsescu, Klaus Iohannis doreşte realizarea fuziunii cu PDL cât mai repede posibil. Recent, Klaus Iohannis a declarat că fuziunea dintre PNL şi PDL este “ireversibilă şi va avea loc indiferent de ceea ce se întâmpla la alegerile din toamnă”, ceea ce oferă o probă în plus în privinţa perseverenţei cu care liderul liberal doreşte să îşi asume şi rolul de continuator al şefului statului, fuziunea dintre cele două partide fiind un vis mai vechi al lui Traian Băsescu pe care preşedinte PNL doreşte să o realizeze cu orice chip.

Prin declaraţiile făcute luni seară, Klaus Iohannis îşi dă în sfârşit arama pe faţă, oficializând înţelegerea pe care o are cu şeful statului. În contextul acesta, nu mai există nicio îndoială că Iohannis nu poate fi o opţiune pentru electoratul, care îşi doreşte o alternativă la regimul Traian Băsescu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 2014
Casandra
Sovinism si decadere morala
Stimabil a jurnalista...esti de IZBELISTE...acest guvern Ponta a VANDUT TARA pe NIMIC....esti vanduta acestui nemernic , Ponta, asa cum si el si-a vandut sufletul DIAVOLULUI....esti complice la DISTRUGEREA ROMANIEI ...asta esti.. cat te plateste PSD-ul sa scrii ineptiile astea ? Sau esti TOTAL impotriva BUNULUI SIMT ?? Sa-ti fie RUSINE...RUSINE>... RUSINE>..manaci o paine care PUTE ! a hazna

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ