Iohannis, la ceremonia de absolvire de la Academia de Informaţii a SRI

| 30 iul, 15:23

Klaus Iohannis a participat, joi, la festivitatea de absolvire a studiilor universitare de licență de către promoția "SRI - 25 de ani".

Klaus Iohannis le-a transmis proaspeților licențiati că au datoria ca profesioniști să furnizeze liderilor și factorilor strategici informații care să contribuie la prosperitatea României și să asigure securitate țării, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Iohannis a subliniat că Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" și-a câștigat și consolidat de-a lungul timpului un statut important în învățământul superior militar românesc, având un rol determinant în arhitectura de securitate națională, precizează sursa citată.

"Șeful statului le-a spus absolvenților că au datoria, ca profesioniști în domeniul informațiilor, de a furniza cunoaștere liderilor și factorilor strategici care vor ghida România către prosperitate și securitate, într-un climat din ce în ce mai complicat", se precizează în comunicat.

Totodată, Iohannis a reiterat importanța investiției în educație, care trebuie să reprezinte "o prioritate absolută a tuturor elitelor care se vor afla la guvernare în decadele următoare".

"Resursa umană pe care absolvenții Academiei o constituie reprezintă cel mai important atu pe care țara noastră îl are la dispoziție pentru a spori gradul de predictibilitate a riscurilor și amenințărilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de a le gestiona, preveni și combate", a mai spus președintele citat în comunicat.

Citeşte şi: Şedinţă CSAT la ora 14.00. Ce discută Klaus Iohannis în absenţa lui Victor Ponta, plecat în concediu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ