Iohannis mai jignește o dată electoratul USL

| 02 sep, 2014

Pe zi ce trece, Klaus Iohannis dovește că nu stăpânește foarte bine limba română, că nu are proprietatea termenilor. Prezidențiabilul ACL vorbește de trădatori referindu-se la acei aleși locali din PNL, care datorită adoptării OUG vor alege altă cale decât cea trasată de Iohannis liberalilor și se vor înscrie în altă formațiune politică.

Astfel, scala de valori a edilului Sibiului pare mai degrabă una inversată sau în oglindă, el văzând trădare acolo unde majoritatea vede dreptate.  Această ordonanță de urgență nu face decât să mai îndrepte din efectele trădării PNL, prin ruperea USL și alianța făcută cu PDL, permitând aleșilor locali să poată alege să-și respecte alegătorii și votul de încredere primit în 2012 ducând mai departe proiectul USL.

Aflat la Vaslui, Iohannis a declarat că "această ordonanță, care legalizează traseismul politic în admnistrația publică locală, este un act care denotă frica PSD-ului. Dincolo de asta, sunt convins că foarte puțini primari vor pleca de la noi. Vor pleca acei primari care nu au pus umărul la alegerile europarlamentare și care cu gândul au fost deja în cealaltă tabara. Oricum, partidul va ramane la fel de puternic și după eventuale plecări." Practic, prezidențiabilul ACL mai jignește o dată electoratul USL afirmând că cei dispuși să continue proiectul USL, cu care și-au câștigat mandatul, nu sunt decât niște trădători, desconsiderarea votului dat de români la alegerile din 2012 prin alianța cu PDL nefiind catalogat drept trădare de către președintele liberal.

CITESTE SI PREZIDENTIALE 2014: Iohannis a avut nevoie de câteva zile să înţeleagă ce prostie a spus, dar recidivează

Iohannis vorbește cu ușurință de trădare, omițând să amintească că 7,4 milioane de români au resimțit pe pielea lor efectul trădării votului – prima dată la referendum, atunci când Traian Băsescu s-a întors la Cotroceni, iar a doua oară atunci când au votat USL, alianță care s-a rupt din cauza lui Klaus Iohannis. Prezidențiabilul ACL vorbește de trădare în condițiile în care, la nivel intern, PNL s-a aliat cu PDL după au câștigat alegerile în baza alianței cu PSD și a proiectului comun al USL, iar pe plan extern, liberalii au trecut la PPE imediat după ce au câștigat alegerile europarlamentare luptând împotriva lor și jurând loialitate ALDE.

Klaus Iohannis vorbește despre trădare fără să vadă că poziția în care se află cum se datorează unor trădări consecutive – înscrierea în PNL, în detrimentul FDGR, trădarea votului românilor prin ruperea USL,  ascensiunea fulminantă în PNL pe spinarea lui Antonescu, căruia i-a luat locul, alianța cu PDL și colaborarea tacită cu Traian Băsescu, în ciuda faptului că românii nu mai vor să aibă de-a face cu ei, aducerea la putere a democrat-liberalilor împotriva cărora românii au votat la alegerile din 2012.

Prin urmare, Iohannis nu se dă în lături din a mai jigni o dată electoratul USL care, datorită adoptării OUG cu privire la posibilitatea ca aleșii locali să-și aleagă partidul, pot spera la continuarea proiectului USL pentru care și-au dat votul în 2012.

Tag-uri: ACL, Klaus Iohannis, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
Gigel
Proiectul USL?
Bah, voi vorbiti de proiectul USL de parca ar fi fost solutia suprema, unica si imensa si valoroasa si colosala a prosperitatii romanilor! Adicatelea oamenii moare dupa proiectul USL, dupa pretinia Ponta-Antonescu si nu-i intereseaza faptul ca Ponta et co a dus Romania in recesiune! USL in varianta cu Tariceanu continua bine-mersi si Romania ii in recesiune tehnica! Vai ce sa-ti spun, "jigneste" electoratul USL hard-core, ala care oricum nu-l voteaza! Ia da-mi mie cuvantul, sa auzi tu ce aprecieri am eu la adresa electoratului USL.
02 sep, 2014
klopstock
Iohannis
Daca n-ati inteles,omul e limpede : liberalismul incepe cu el.Ce a facut PNL-pre Iohannis(in primul rand,suspendarea)e vax.Bun e ce a facut El.Adica l-a zburat pe Crin,si-a format o camarila ascultatoare,pactizeaza clar cu TB pe sub masa si vorbeste putin si cel mult,duplicitar.Daca minte sau nu(case,Grivco,TB,meditatii)nu ma intereseaza.Nu vad la el un proiect viabil de viitor pentru aceasta tara.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ