Iohannis, mesaj dur pentru Tudorel Toader: "Procurorul general își face treaba foarte bine"

| 23 noi, 09:54

Președintele Klaus Iohannis a comentat motivarea venită azi de la CSM pe avizul negativ legat de revocarea procurorului general Augustin Lazăr, procedură declanșată de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Klaus Iohannis a repetat ideea că propunerea de revocare venită de la Tudorel Toader i se pare o "eroare":

"O sa studiez motivarea (făcută de CSM - n.red), ce am înțeles până acum din ce s-a vehiculat în spațiul public sună foarte corect. Iar despre activitatea procurorului general, pot spune că își face treaba foarte bine. Această propunere de revocare mi se pare o eroare. Puteți trage concluzia cu privire la ce va urma", a declarat, joi, Klaus Iohannis.

Tudorel Toader a primit o nouă lovitură de la CSM. Consiliul Superior al Magistraturii consideră că raportul de evaluare făcut de Toader pentru Lazăr nu respectă condițiile legale.

În motivarea CSM-ului de 50 de pagini se precizează că raportul a fost întocmit pe baza unor articole din presă, nu pe activitatea propriu-zisă a procurorului general.

Klaus Iohannis a fost obligat să semneze decretul de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după o decizie a CCR. În cazul unei respingeri a cererii de la Cotroceni, conflictul va fi soluționat probabil tot la Curtea Constituțională.

Tag-uri: augustin lazar
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ