Iohannis: Mi-am exprimat admirația față de eforturile Germaniei și ale lui Merkel privind UCRAINA

| 26 feb, 19:16

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că în cadrul discuției cu cancelarul german Angela Merkel și-a exprimat admirația față de eforturile Germaniei și ale acesteia, personal, privind obiectivul încheierii conflictului din Ucraina.

Șeful statului a precizat că a abordat cu Angela Merkel aspecte de politică internațională și, în mod deosebit, aspecte ce țin de securitatea de pe continent.

"Am conchis că toate eforturile trebuie depuse pentru identificarea unei soluții, pentru încheierea conflictului din Ucraina. Mi-am exprimat admirația față de eforturile Germaniei și ale cancelarului Merkel, personal, care vizează acest obiectiv", a arătat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, în Germania. Preşedintele României a fost primit la Palatul Bellevue de preşedintele german, Joachim Gauck

El a indicat că a reiterat susținerea fermă a României pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional, pentru implementarea în bună credință și în interesul păcii a Acordului Minsk 2 de către toate părțile implicate în conflict.

Iohannis a mai spus că a reafirmat susținerea perspectivei europene a statelor membre ale Parteneriatului Estic și a Republicii Moldova, în mod deosebit, dar și a țărilor din Balcanii de Vest.

"Este datoria și interesul nostru direct ca aceste regiuni să facă parte din dezvoltarea proiectului european, asumându-și integral toate elementele acquis-ului comunitar", a arătat Iohannis.

El a apreciat că discuția cu cancelarul german a fost una foarte bună, foarte constructivă.

Citeşte şi: IOHANNIS: Germania, unul dintre cei mai importanți parteneri de dialog în interiorul UE

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ