Iohannis o pregătește pe Alina Gorghiu să fie viitorul președinte al României?

| 23 aug, 2014

Titlul acestui articol nu se referă la o eventuală candidatură a Alinei Gorghiu la alegerile prezidențiale, ci la cine va conduce în realitate treburile pe la Cotroceni, dacă Iohannis va câștiga alegerile.

Gorghiu - probabil o știți, e domnița aceea simpatică, cu ochelari - și-a luat în serios rolul de purtător de cuvânt al PNL și al candidatului partidului, și l-a dus chiar mai departe, dând senzația că ea este cea care ia toate deciziile, nu doar le comunică, iar Iohannis le urmează cuminte. Parafrazând o vorbă din popor, la Iohannis în partid cântă găina.

Ce se va întâmpla oare în situația ipotetică în care Iohannis ar câștiga alegerile prezidențiale, iar Alina Gorghiu ar renunța la postul de parlamentar pentru a conduce departamentul de Comunicare al Administrației Prezidențiale?

Până acum, Iohannis a fost mai mult absent. La toate întrebările, iar unele dintre ele au fost destul de importante, a răspuns Gorghiu. De fiecare dată când cineva a vrut să afle ceva de la Klaus Iohannis, s-a lovit de Gorghiu. Acum, gândiți-vă la Gorghiu ca la un Bogdan Oprea care nu e plătit cu 28.000 de euro de Adevărul pentru 4 articole de blog (sau cel puțin nu știm noi) și al cărui rol nu este de a se certa cu presa sau a jigni demnitari ai Statului Român în comunicate de presă transmise de Administrația Prezidențială. Ajută și faptul că până acum Iohannis nu a transmis senzația de „mascul alfa”, ca Băsescu, care taie și spânzură cu mâna lui, ci mai degrabă de om dirijat. Ei bine, combinăm cele două lucruri și ce obținem? Un purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale, care își depășește atribuțiile și ajunge să fie președinte de facto. Aceasta este Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Iohannis, despre Antonescu: Când revine din concediu va vedea lucrurile într-o lumină mai pozitivă

Cu un președinte absent și un purtător de cuvânt care depășește liniile, n-ar fi exclus ca Gorghiu, din dorința de a răspunde unei întrebări adresate de jurnaliști, să traseze orientarea administrației Iohannis.

Dacă tot ne imaginăm o situație ipotetică, să ducem povestea mai departe și să ne închipuim că armata rusească ajunge la granițele țării. Ca de fiecare dată, Iohannis este de negăsit, însă la pupitrul din fața faimoaselor scări de la Cotroceni este nimeni alta decât Alina Gorghiu. Credeți că ar fi suficiente declarațiile unui purtător de cuvânt, pentru a calma spiritele? Nu.

Lăsând imaginația deoparte, renunțând la exagerări, ne întoarcem în prezent. Sunt suficiente răspunsurile Alinei Gorghiu, la întrebări precum „care este relația dvs cu Traian Băsescu?”. Nu, nu sunt, și asta pentru că nu ea este cea care ne cere votul. În continuare, Iohannis preferă să tacă.

Citeşte şi: Udrea – purtatorul de cuvant al lui Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 2014
liviugabor
diverse
Stimata si simpatica A GORGHIU cu echipa sa de profesionisti straini ce stau pe la spatele dumneaei---ar fi interesant de aflat-sursa de finantare--devine pe zi ce treca o noua ELENA CEAUSESCU-moderna--prea le stie pe toate .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ