Iohannis președinte, nimic nu s-a schimbat. Dreapta dâmbovițeană la lucru

| 04 dec, 2014

Klaus Iohannis a fost ales președinte, iar pentru cei care l-au ajutat să ajungă la Cotroceni, „România lucrului bine făcut” a rămas un simplu slogan, dat uitării după închiderea secțiilor de votare. Este evident că PNL vrea să ajungă la guvernare, oamenii nu s-au luptat degeaba în campanie, n-au „tras” pentru Iohannis, au tras pentru ei.

Vasile Blaga a declarat într-un interviu că PNL nu va vota bugetul pe 2015, asta deși încă nu are idee cum va arăta acest buget. Mai mult, în urmă cu vreo săptămână spunea că Marele PNL nu vrea să intre acum la guvernare deoarece încă nu a fost votat bugetul pe 2015 și este datoria guvernului Ponta să găsească o metodă prin care să cuprindă în buget așa-zisele „pomeni electorale”. Acum, că delegațiile instituțiilor internaționale se află la București și se pare că toate măsurile adoptate în ultima perioadă, indexarea pensiilor cu 5%, reducerea CAS, dublarea alocațiilor pentru copii și celelalte, au acoperire, Blaga schimbă strategia: nu ne interesează că ați scos-o la capăt, noi încercăm să vă blocăm.

Citeşte şi: Ion Cristoiu, atac DISTRUGĂTOR la Vasile Blaga și noul PNL

Pe 16 noiembrie, peste 6 milioane de concetățeni au votat pentru „România lucrului bine făcut”, păcăliți de un nume nemțesc, Klaus Iohannis, fără să vadă că în spatele lui stau aceiași Blaga, Orban, Ungureanu, Mihalache, Anastase și restul din gașca veselă. Iohannis a fost ales președinte, iar pentru cei care l-au ajutat să ajungă la Cotroceni, „România lucrului bine făcut” a rămas un simplu slogan, dat uitării după închiderea secțiilor de votare.

Este evident că PNL vrea să ajungă la guvernare, oamenii nu s-au luptat degeaba în campanie, n-au „tras” pentru Iohannis, au tras pentru ei. Singura problemă a liberalilor, vechi și noi, este că unii dintre formatorii de opinie care i-au ajutat să câștige alegerile au început să se întoarcă împotriva lor, pe sistemul „eu te-am făcut, eu te omor”. La fel cum cei de la Antena3 se considerau la un moment dat semizei și credeau că, dată fiind audiența lor, pot impune agenda politică, la fel și unii intelectuali, care în timpul campaniei propăvăduiau cultul Iohannis, au impresia acum că pot desparte apele și influența decisiv masele și au început să-i cam critice pe Blaga și restul, avertizându-i că prin sprijinirea lui Iohannis ei doresc un nou început, o altfel de politică, nu schimbarea ciocoilor PSD cu cei ai PNL. În fața acestor avertismente, cât și a sondajelor care spun că românii nu doresc ca toată puterea să aparțină unui singur partid și vor continuarea guvernului Ponta, Blaga și compania au început să o dea cotită.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, în La Repubblica: Este necesar un Guvern de centru-dreapta

Dacă imediat după alegeri, când încă nu se aflaseră rezultatele oficiale, Iohannis spunea că PNL vrea să preia guvernarea, deși în campanie afirma cu tărie că puterea nu trebuie deținută de un singur partid, ceea ce i-a adus un val de critici, acum Blaga vine și nuanțează această declarație, afirmând că într-adevăr, se dorește accederea la guvernare, dar nu prin traseiști, ci constituțional, eventual prin alegeri anticipate. Da, sigur, la fel au zis Iohannis și Blaga că nu vor accepta primari traseiști și cu toate acestea Petru Mărginean, primarul „județului Deva”, alături de alte zeci de primari, contrazic această promisiune a liderilor PNL.

Valul de simpatie și speranță cu care Iohannis a câștigat alegerile se va transforma foarte rapid într-o povară, odată ce oamenii vor realiza că de fapt nu au schimbat nimic, ci doar un nume cu altul.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 dec, 2014
ministru usturoi
astia de la FMI ne ataca la MTO
dar o rezolvam doar noi doi:eu si Victor
succesuri...
04 dec, 2014
cantautor
se pare ca Dl Ghita n-a trecut inca la reorganizare..
aceleasi figuri tampe si articole fara finalitate
asa pentru impresie este bun un exemplu de primar,pe invers...
dar ce te faci cu astia:
In toata tara, balanta ordonantei care a lasat liber migratiei politice a atarnat in favoarea PSD. 103 primari a castigat partidul condus de Victor Ponta si a pierdut unul singur
sa inteleg ca de la PSD nu ai pretentii?de aici se ia banul?
PSD este virgin......doar ca o parte dintre virgini zac prin puscarii iar altii isi fac bagajele...
04 dec, 2014
Ion
" se pare ca Dl Ghita n-a trecut in..."
"Valul de simpatie și speranță cu care Iohannis a câștigat alegerile se va transforma foarte rapid într-o povară, odată ce oamenii vor realiza că de fapt nu au schimbat nimic, ci doar un nume cu altul". Finalitate.
05 dec, 2014
Dorel din orasul Ferentari
raspuns
...se pare ca, defapt PSD a castigat din migratia politica cam 450 noi veniti!
05 dec, 2014
Laszlo Andras
ptr Ion
deocamdata nu exista "finalitatea" in legatura cu Iohannis
exista doar mama Omida,flacara violet si Alexandra Radu
peste 5 ani romanii vor putea alege din nou...
partea nasoala este ca din nou nu va fi Ponta

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ