Klaus Iohannis pretinde că nu înțelege de ce nu-l vrea Antonescu

| 08 oct, 2014

Cât de mironosiță politică să fie Iohannis să se prefacă că nu înțelege care-i problema cu Antonescu, pe care-l umilea public imediat după ce i-a subtilizat funcția de conducere? Cât de bleg și de îndurător ar trebui să fie oricine, nu numai Antonescu, să mai facă sluj politic după ce i s-a indicat printre dinți băncuța ”de simplu membru PNL” de către generalul Iohannis.

Klaus Iohannis, cu toate dificultățile sale de exprimare nu este atât de prost și nici atât de naiv pe cat sepretinde în ultimele sale declarații în care se vaită de lipsa susținerii campaniei sale, de către Crin Antonescu.

Putem enumera cel puțin trei motive în susținerea acestei afirmații, dar nici așa nu avem siguranța că le-am epuizat pe toate.

În rimul rând, ceea ce-l doare cu adevărat pe Iohannis nu este lipsa lui Antonescu din staff-ul său de campanie. Dar la ceasul ultimelor măsurători, când tot mai multe sondaje indică pierderea de viteză a candidatului ACL și creșterea handicapului față de candidatul USD, este nevoie de un țap ispășitor, oricare ar fi acesta. Aceasta este o nevoie reală, palpabilă și mult mai credibilă pentru Iohannis decât cele câteva procente firave pe care i le-ar fi asigurat sprijinul unui personaj atât de controversat. De dragul exemplului, dacă Iohannis oftează după sfrijitele procente de care ar mai dispune azi Antonescu, comparativ ar trebui să plângă în hohote după cele mult mai consistente pierdute prin îndepărtarea din PNL a lui Mircea Diaconu, Călin Popescu-Tăriceanu, Ilieșiu, Chiliman și lista ar putea continua...

Citeşte şi: Klaus Iohannis, pe tobogan în sondaje


În al doilea rând, cât de mironosiță politică să fie Iohannis să se prefacă că nu înțelege care-i problema cu Antonescu, pe care-l umilea public imediat după ce i-a subtilizat funcția de conducere? Cât de bleg și de îndurător ar trebui să fie oricine, nu numai Antonescu, să mai facă sluj politic după ce i s-a indicat printre dinți băncuța ”de simplu membru PNL” de către generalul Iohannis.

În al treilea rând, încercând să ascundă sub preș propriul său eșec oglindit de sondajele menționate, Iohannis este atât de preocupat să dea vina (și) pe Antonescu încât uită -voit sau nu- că mingea este de ceva vreme în terenul său, Antonescu fiind mai îndreptățit să se întrebe de ce nu primește un răspuns de la Iohannis la ultimele acuzații lansate, în care o spunea cît se poate de clar: nu-l poate susține pe omul lui Băsescu și că edilul Sibiului este mai degrabă candidat din partea PDL decât din cea a PNL.

Citeşte şi: Tupeu ultim la Iohannis - bătut în cuie la Sibiu, îi solicită demisia lui Ponta


Nu este exclus ca nepriceputul orator să fi încurcat fițuicile de pe care și-a recitat reproșurile, caz în care pretenția unui suport de 100% în campanie fiind mai potrivită de pildă la adresa lui Ludovic Orban. Adevărul, însă, este că văitându-se de lipsa sprijinului din partea lui Crin Antonescu în cursa prezidenţială, fiind ”absolut normal ca un fost preşedinte al PNL să fie sută la sută pentru candidatul propriului partid” , Iohannis bate de fapt șaua țapului ispășitor ca să priceapă iapa cooperativei liberale care face de la o vreme, panicată, planuri alternative ce ar implica revenirea fostului lider din exil.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ