IOHANNIS: Prezenţa comunităţii tătare în România este o valoare adăugată diversităţii culturale, confesionale şi etnice

| 11 dec, 18:37

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare din România, arătând că prezenţa acestei comunităţi în România reprezintă o valoare adăugată diversităţii culturale, confesionale şi etnice, transmite Agerpres.

"La un moment de răscruce al istoriei comunităţii tătarilor din această parte a Europei, strămoşii dumneavoastră au decis să se stabilească pe aceste meleaguri. Odată cu trecerea timpului, România a devenit ţara în care noi generaţii s-au născut şi trăiesc păstrându-şi tradiţiile şi limba. Departe de a fi doar un aspect de pitoresc, prezenţa comunităţii tătare în România este o valoare adăugată diversităţii noastre culturale, confesionale şi etnice", precizează Iohannis în mesaj. 

El arată că este o responsabilitate pentru stat şi pentru fiecare comunitare culturală, etnică şi confesională să convieţuiască în armonie. 

"Într-o lume tulburată de extremisme, România stă mărturie că a convieţui în armonie este o realitate de care putem să ne bucurăm cu toţii. Este o responsabilitate atât pentru Stat în ansamblul său, cât şi o sarcină pentru fiecare comunitate culturală, etnică şi confesională să păstrăm acest capital social şi să lucrăm continuu pentru a-l spori. Cu un astfel de angajament naţional, sprijinit pe valorile fundamentale ale Europei unite, vă propun să ne îndreptăm împreună spre un viitor de prosperitate şi pace. Doresc etniei tătare La Mulţi Ani şi fericire!", transmite preşedintele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ