Iohannis: Proiectul de lege privind securitatea cibernetică - finalizat la sfârşitul anului

| 27 sep, 17:59

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că proiectul de lege privind securitatea cibernetică va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

"O temă foarte importantă, în special în actuala situaţie geopolitică, a fost evaluarea privind nivelul de securitate cibernetică la nivelul instituţiilor publice din România. Aici avem nevoie şi de o îmbunătăţire a cadrului legislativ şi aş menţiona dintre actele normative necesare legea securităţii cibernetice. Vă amintiţi că au fost încercări pentru a merge în Parlament o astfel de lege, până acum fără a avea un succes notabil", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT. 

El a precizat că acest act normativ este în pregătire la nivelul Guvernului. "Până la sfârşitul anului va fi finalizat acest proiect de lege", a spus Iohannis. 

Şeful statului a adăugat că este nevoie de o îmbunătăţire considerabilă a nivelului de conştientizare în acest domeniu. 

"Sunt multe instituţii unde nu s-a înţeles încă foarte bine de ce este importantă securitatea cibernetică. (...) În ziua de astăzi, foarte multe societăţi furnizoare de utilităţi sunt complet informatizate şi atunci imaginaţi-vă ce s-ar putea întâmpla dacă există un atac cibernetic, de exemplu, asupra unui sistem de apă potabilă într-un mare oraş şi se opreşte apa pentru câteva ore sau chiar pentru câteva zile. Acest lucru, teoretic, este posibil dacă o entitate statală sau nonstatală doreşte să pornească un astfel de atac. Este doar un exemplu simplu. În realitate trebuie să ne protejăm infrastructura cibernetică la toate instituţiile publice", a punctat preşedintele Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ