Iohannis: PSD amputează Justiția. Votează legi pentru Dragnea. Toți ambasadorii UE, îngrijorați

| 19 iun, 16:18

Social-democrații fac ceva ”nemaiîntâlnit” - votează legi cu dedicație pentru șeful lor, Liviu Dragnea. Asta a declarat, marți, președintele Klaus Iohannis, adăugând că toți ambasadorii din cadrul UE cu care s-a întâlnit s-au arătat îngrijorați de modificările aduse de PSD Codului de Procedură Penală.

”Rezultatul m-a întristat și mă întristează. PSD încearcă să amputeze puterile Justiției, nu doar pe ale președintelui”, a declarat Iohannis.

Vedem ceva nemaiîntâlnit, spune președintele, afirmând că majoritatea social-democraților votează legi ”pentru șeful lor”.

”(Votează, n.r.) cu dedicație pentru Dragnea, ceea ce este inadmisibil. Dacă citim modificările la Codul de Procedură Penală, vedem că unele sunt cu dedicație, altele pentru a opri procurorii din investigații. Voi folosi prerogativele constituționale pentru a solicita o îmbunătățire a acestui text. Voi scrie fie CCR, fie Parlamentului”, a spus acesta.

Klaus Iohannis a precizat și că toți ambasadorii UE cu care s-a întâlnit s-au arătat îngrijorați de modificările aduse de PSD la Codul de Procedură Penală.

”Toți mă întreabă despre aceste modificări. Nu am intrat în detalii, pentru că procedura nu este finalizată și nu este cazul să comentez pe fraze. Toți musafirii mei s-au interesat și sunt îngrijorați de abordarea PSD pe această lege”, a mai afirmat șeful statului.

Iohannis a asigurat că va folosi toate prerogativele constituţionale pentru a sesiza neregulile.

"Voi scrie fie CCR, fie Parlamentului. Toţi mă întreabă despre aceste verificări, nu am intrat în detalii, procedura nu e finalizataă, nu comentez pe articole şi fraze, dar toţi musafirii mei s-au interesat şi m-au intrebat", a spus şeful statului.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ