Iohannis: Recunoașterea mondială a Academiei Române face cinste națiunii noastre

| 03 apr, 14:08

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj cu ocazia aniversării a 149 de ani de la înființarea Academiei Române în care afirmă că recunoașterea mondială a acestei instituții face cinste națiunii noastre, arătându-se convins că academicienii vor rămâne un exemplu de stăruință și viziune.

"Cu prilejul aniversării a 149 de ani de la înființarea Academiei Române, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit. Vă urez să aveți parte, ca instituție etalon a culturii și științei române, de rezultate pe măsura eforturilor și așteptărilor dumneavoastră", afirmă șeful statului, potrivit Administrației Prezidențiale.

El indică faptul că Academia Română s-a născut din "năzuința de emancipare națională a generației Revoluției de la 1848".

"La puțină vreme de la înființare, Academia Română a devenit, grație modelului instituțional european adoptat de părinții săi fondatori, unul dintre simbolurile statalității României moderne. Energiile și resursele intelectuale naționale, dar și atașamentul față de valorile civilizației europene, au făcut din Academia Română o instituție solidă și durabilă în timp, în ciuda momentelor de cumpănă din istorie", adaugă șeful statului.

Președintele Iohannis menționează că ultimii 25 de ani, în care Academia a revenit la făgașurile sale fundamentale, au marcat o deschidere spre colaborări internaționale fără precedent.

"Recunoașterea mondială a Academiei face cinste națiunii noastre și servește dialogului global al civilizațiilor. Ne aflăm acum în pragul jubileului de 150 de ani de existența ai Academiei Române. Cu acest trecut și de la înălțimea misiunii dumneavoastră, sunt convins că veți rămâne un exemplu de stăruință și viziune. La mulți ani!", se mai arată în mesaj.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ