Iohannis: Relația deosebită cu SUA, de importanță strategică pentru stabilitatea regiunii

| 02 iul, 21:44

Relația deosebită care există între România și Statele Unite ale Americii are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică, a declarat, joi, președintele Klaus Iohannis, la recepția organizată de Ambasada SUA de Ziua Independenței.

"Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO și statutul de membru al Uniunii Europene, constituie un reper fundamental al politicii noastre externe și de securitate. Parteneriatul Strategic s-a consolidat treptat și reprezintă rezultatul unei colaborări fructuoase care împlinește 135 de ani în 2015. Relația deosebită care există între România și Statele Unite ale Americii are o importanță strategică pentru stabilitatea regiunii noastre, mai ales în contextul evoluțiilor îngrijorătoare din vecinătatea estică", a spus Iohannis.

El a precizat că intensificarea colaborării cu SUA și amplificarea dialogului politic reprezintă "un deziderat ferm" care se bucură de sprijinul societății și al întregii clase politice românești.

"Folosesc acest prilej pentru a exprima mulțumirile noastre pentru angajamentul ferm și durabil al SUA pentru securitatea României. România va continua să fie același partener de încredere al Statelor Unite în misiunile internaționale, inclusiv în cele care se desfășoară sub egida NATO, dar nu numai. Chiar dacă dimensiunea de securitate constituie componenta cea mai vizibilă a Parteneriatului Strategic, cred cu tărie că relațiile dintre cele două state trebuie să se diversifice la nivelul tuturor domeniilor de cooperare", a adăugat Iohannis.

La recepție participă premierul interimar, Gabriel Oprea, numeroși miniștri, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, șeful SRI, Eduard Hellvig, adjunctul său, Florian Coldea, șeful SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, președintele CCR, Augustin Zegrean, fostul președinte Emil Constantinescu, parlamentari, reprezentanți ai corpului diplomatic și alte personalități.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ