Iohannis spulberă planurile PSD de remaniere a Guvernului. "Lucrurile vor merge mai prost"

| 18 apr, 21:04

Președintele Klaus Iohannis spune că prima impresie pe care o are despre remanierea propusă de Guvernul Dăncilă este că e făcută ca "lucrurile să meargă mai prost".

Klaus Iohannis a anunțat joi că i-a transmis premierului Viorica Dăncilă că o va anunța la începutul săptămânii viitoare cu privire la remanierea guvernamentală.

"Ce se dorește de regulă printr-o remaniere este un Guvern mai bun, mai eficient. Prima mea impresie este că remanierea propusă acum face ca lucrurile să meargă mai prost. Așa ceva este inadmisibil", a declarat joi Klaus Iohannis.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Klaus Iohannis spune că "PSD pregătește o remaniere guvernamentală prin care vrea să reia asaltul asupra justiției", tocmai în contextul referendumului anunțat pentru 26 mai.

Președintele Iohannis a promis că la începutul săptămânii viitoare va oferi mai multe informații și explicații. Legat de revocarea ministrului Tudorel Toader, Klaus Iohannis a spus:

"Revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este, constituțional, decizia primului ministru sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte, dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri", a precizat Klaus Iohhanis.

Șeful statului a remarcat un nou asalt asupra justiției pus la cale de PSD, exact în contextul declanșării referendumului pe justiție:

"Am vorbit cu doamna Dăncilă și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare. Lucrurile încep să capete un contur trist, în contextul unui referendum pe care l-am declanșat ca să vedem ce spun românii despre asaltul pesedist asupra justiției, PSD face o remaniere care vrea să întărească asaltul asupra justiției. Nu poate să fie de bun augur", a mai spus Iohannis.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, i-a transmis, miercuri seară, președintelui Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administrația Prezidențială propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ