Iohannis: UE, singura opţiune. Regatul Unit va respecta libertatea de circulaţie şi drepturile lucrătorilor europeni

| 29 iun, 15:41

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, de la Bruxelles, mesajul de unitate asumat de toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat concluziile întâlnirii informale pe care a avut-o, la Bruxelles, cu şefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE.

Este esenţilal să înţelegem că UE este singura opţiune pentru menţinerea prosperităţii şi securităţii pentru cetăţăţenii noştri. Mi se pare extrem de relevant faptul că principalul mesaj care s-a desprins din discuţiile noastre este acela că Uniunea celor 27 de state membre trebuie să iasă întărită din această încercare. A fost reconfirmat angajamentul comun de a păstra unitatea şi coeziunea Uniunii, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Am adoptat o declaraţie comună UE 27 în această dimineaţă. Salut faptul că această declaraţie conţine mesaje pe care le-am transmis şi eu, respectiv: Regretăm rezultatul referendumului din Regatul Unit, dar respectăm voinţa exprimată de majoritatea poporului britanic. Până când Regatul Unit părăseşte Uniunea aceasta îşi păstrează statutul de stat membru cu toate drepturile şi toate obligaţiile.

Regatul Unit va respecta în această perioadă libertatea de circulaţie a cetăţenilor şi drepturile lucrătorilor europeni. Acest lucru mi-a fost confirmat în mod direct de premierul David Cameron. Asigur astfel comunitatea românească care locuieşte şi lucrează în Marea Britanie că România va urmă în negocieri, cu maximă prioritate, apărarea intereselor lor, a declarat Klaus Iohannis, după întâlnirea informală cu liderii UE de la Bruxelles.

România este o piesă importantă în securitatea şi în siguranţa pentru întreaga regiune. Noi ne-am făcut temele. Suntem capabili să păstrăm securitatea cetăţenilor şi securitatea întregii ţări. Aderarea României la Schengen ar fi un real câştig şi ar însemna un semnal puternic că Uniunea vrea să îşi consolideze graniţele, a mai spus Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ