Iohannis – un vânător de funcții

| 19 aug, 2014

Candidatul ACL susține că nu va renunța la funcția de conducere din alianță nici în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale. După ascensiunea inexplicabil de rapidă în politica de vârf – de la primar de municipiu la candidat la președinție în mai puțin de doi ani – Klaus Iohannis se arată acum ca un colecționar avid de funcții.

Klaus Werner Iohannis este în prezent primar al Sibiului, președinte PNL, co-președinte ACL și candidatul oficial al alianței pentru alegerile prezidențiale. Deși ocupă deja mai multe funcții și poziții decât l-ar recomanda CV-ul de profesor de fizică, Iohannis nu este dispus să renunțe la niciuna dintre acestea.

Fiind întrebat într-o emisiune dacă va rămâne preşedinte PNL și în situaţia în care nu va fi ales şef al statului în alegerile din toamnă, Iohannis a răspuns că, deși nu s-a discutat aspectul în alianță, el va rămâne în conducerea partidului fuzionat: ”Nu s-a pus în discuţie. Dacă nu voi câştiga, voi rămâne co-preşedintele noului PNL, voi merge mai departe împreună cu partidul şi vom câştiga alegerile parlamentare din 2016”, a declarat liderul PNL.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Klaus Werner Iohannis – un neamţ MITOMAN. Alte 3 dovezi că Iohannis minte!

De când a intrat în politica mare, Iohannis a fost obișnuit să i se pună pe tavă o mulțime de oferte, la care, odată acceptate, neamțul nu mai vrea în fel și chip să renunțe. Iohannis a intrat în PNL direct în funcția de prim-vicepreședinte, funcție creată special pentru el de fostul președinte PNL.

În momentul în care a fost nominalizat pentru portofoliul de Afaceri Interne și postul de vicepremier, în presă făcea furori declarația lui Iohannis că nu este dispus să renunţe la funcția de primar: “Nu sunt dispus să renunţ foarte uşor la primărie, există antecedente – un fost primar general care a putut să fie în acelaşi timp şi prim-ministru. [...] Dacă legislaţia permite acest lucru, pot să vă spun, da, voi face apel la legislaţie.”

Apoi, după un rezultat dezastruos în alegerile europarlamentare, Iohannis a cerut și i s-a dat derogare de vechime pentru a putea candida la funcția de președinte al liberalilor. Nu a fost însă și suficient pentru sasul colecționar! Iohannis l-a înjunghiat pe la spate pe Crin Antonescu, omul care îl adusese în partid, și i-a luat locul de candidat în alegerile prezidențiale.

Citeşte şi: De ce este Elena Udrea un politician mai puternic decât Klaus Iohannis

Klaus Werner Iohannis nu știe să aprecieze pozițiile pe care le are în politica mare și responsabilitatea care decurge din ele, pentru că nu le-a obținut niciodată prin fair-play, ci doar prin favoritisme, derogări sau trădări. De aceea, odată ajuns în funcția râvnită, neamțul nu mai vrea să coboare de acolo indiferent de voința electoratului! Rămâne de văzut dacă membrii PNL și PDL știau pe cine aleg să îi reprezinte...

Citeşte şi: Mesaj de mobilizare de la Klaus Iohannis: dacă nu câștig prezidențialele...

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 aug, 2014
Aiuriel
Ce gazetar de doi lei!
Bai zevzecule, tu ai idee ce inseamna un articol "obiectiv" (asa cum intamplator se numeste fituica asta la care scrii tu)? Ti se vede preferinta politica de la sapte poste. Scrie si tu un articol ca lumea, cum te-au invatat (sau ar fi trebuit sa te invete) profesorii de la scoala pe la care ai trecut.

Zici ca Iohannis are mai multe functii decat l-ar recomanda CV-ul sau de profesor de fizica. Bravo lui! Uite ca tu nu esti in stare nici de meseria pe care ti-ai ales-o. Au cam trecut vremurile cand lumea era multumita cu orice scursori. S-au schimbat vremurile. E timpul sa te schimbi si tu!
19 aug, 2014
ovi
vise,maica,vise!
Visati voi sa il denigrati pe neamt,dar pana una,alta e cea mai valabila oferta la presedentie,decat un pesedinte copy-paste,sau o dama de Plescoi,plina de ifose ,care a dat milioane de euro pe o frunza...Macar neamtul a facut ceva cat a fost in functie,cine viziteaza Sibiul,chiar vede diferenta dintre acest oras si Craiova,Vaslui sau chiar Bucuresti...Asa ca sper din tot sufletul sa ajunga presedinte,chiar meritam o schimbare,suntem satui de pupincuristi...ati vazut clar cat tremura Ponta in fata lui Basescu .Iar Udrea pt mine e doar o oportunista.Daca nu o promova Basescu,era si la ora actuala o dama insipida,incolora,inodora...
19 aug, 2014
tornado!
muncitori !!
IAR VOI PUBLICATIE DE BUDA ! VOI NU VEDETI COMUNISTI VOSTRI CIT DE MIZERABILI SUNTETI !! MARE RUSINE S A DE PESTE VOI !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ