Iolu: 18 septembrie - teledon naţional la TVR pentru strângerea de fonduri privind achiziţionarea 'Cuminţeniei pământului'

| 24 aug, 14:55

Un teledon naţional pentru strângerea de fonduri privind achiziţionarea lucrării "Cuminţenia Pământului" a lui Constantin Brâncuşi va fi organizat pe 18 septembrie la TVR.


"Pe 18 septembrie va fi organizat un teledon naţional la TVR, în care Guvernul îşi pune mari speranţe că va aduna toate energiile necesare pentru a strânge suma de bani agreată cu proprietarii. (...) Este un teledon maraton şi aşteptăm cât mai multă lume să doneze în cadrul acestei campanii de achiziţie a 'Cuminţeniei pământului' ", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu, la Palatul Victoria. 

El a precizat că nu există un contract, ci un proces-verbal încheiat cu proprietarii, care a fost la data respectivă explicat de ministrul Culturii. 

"Eu, din declaraţiile pe care le-am văzut în mass-media de la avocatul proprietarilor, nu am văzut nicio noutate. Sunt lucruri publice, care au fost spuse încă de la începutul acestei campanii", a susţinut Iolu. 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a remarcat un reviriment al campaniei de donaţii pentru achiziţionarea lucrării "Cuminţenia pământului". "În acest moment sunt donaţii din ce în ce mai multe şi mai consistente", a arătat el. 

Iolu a mai spus că Guvernul se află în perioada de strângere de bani, punctând că opera lui Brâncuşi trebuie achiziţionată până la 31 octombrie, iar campania se încheie pe 30 septembrie. 

Despre ultimul spot de promovare apărut cu privire la "Cuminţenia pământului", el a precizat că acesta nu face parte din campania guvernamentală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ