Ion Cristoiu, ATAC la Kovesi: "Pe Lulutza a luat-o deja apa. Are postura de proprietară a cătușelor din România"

| 09 apr, 10:14

Jurnalistul Ion Cristoiu o atacă pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi şi susţine că interviurile date de aceasta au fost menite să arate că DNA-ul este cel care domină binomul DNA-SRI, mai ales prin dezvăluirea că DNA-ul are propriul sistem de interceptare.

În plus, Ion Cristoiu susţine că în ciuda dezminţirilor, Kovesi intenţionează să devină preşedinta României.

"În cadrul unei campanii care a debutat cu știrea că e în cărți pentru președinția Republicii, pe fondul unei dezamăgiri a Structurilor față de Imperatorul de la Cotroceni, Lulutza, pe numele de botez Codruța Kovesi, și pe statul de plată, procuror șef al DNA, s-a exprimat în două interviuri apărute în aceeași zi. Primul, dat unui blog al lui Dan Turturică, fostul partener al lui Cornel Nistorescu (atît de tare s-a temut de întrebări incomode distinsa c-a atins aberația de a da un interviu pentru blogul unui oarecare, un fel de a tipări Codul Penal pe hîrtie de șters la fund), al doilea dat RRA. Amîndouă bune prilejuri de a se fandosi cu postura de proprietară a cătușelor din România.

Citeşte şi: Laura Codruța Kovesi vorbește despre CANDIDATURA la prezidențiale

E mai mult decît interesant că pe Lulutza a luat-o deja apa, o cîntată cum e din zori pînă-n seară de SRI prin ofițerii acoperiți din presă. Dacă în interviurile anterioare, mai avea din cînd în cînd momente de modestie, acum, prin cele două interviuri, distinsa s-a desfășurat în întreaga-i părere bună despre ea însăși. Ceea ce confirmă bănuiala că, în ciuda dezmințirilor de complezență, inimioara ei bate la gîndul unei suiri în copacul de la Cotroceni.

Printre cele cu care Lulutza s-a bătut cu pumnul în pieptu-i de aramă, se numără și faptul că DNA ar avea propriul sistem de interceptări:

Realizator: În continuarea acestei întrebări, de la ascultători, ei se referă la interceptări realizate cu ajutorul SRI-ului şi, care, au stat la baza unor dosare şi, poate, acesta este motivul pentru care relaţia a fost caracterizată ca neortodoxă.

Laura Codruţa Kövesi: În primul rând, autorizaţia de interceptare a unei persoane se eliberează de către un judecător, care verifică şi, care, stabilişte dacă sunt întrunite condiţiile legale. Pot să vă zic că DNA are propriul serviciu tehnic prin care îşi poate realiza interceptările, nu în toate cazurile interceptările pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Român de Informaţii, probabil este un element care nu se cunoaşte foarte bine în public.

Robert Turcescu m-a sunat pentru a-mi atrage atenția asupra bizareriei. Noi, ăștia, proștii, care credem în transparența democratică, eram convinși că sistemul de interceptări cerute de procurorii DNA și obținute ușor, dat fiind că Justiția colcăie de foști ofițeri acoperiți, se află la SRI. Cu ani în urmă, a izbucnit un mare scandal, făcut în Parlament de DNA, în chestiune interceptărilor aflate în custodia SRI. Directorul de atunci, George Maior, a susținut cu hotărîre că SRI e un fel de prestator de servicii pentru DNA. Asta în condițiile în care SRI e singura instituție abilitată prin lege să aibă un asemenea sistem. Codruța Kovesi ne dezvăluie în premieră – și pe fondul unei evidente încercări de a arăta că ea e a mai tare în Binom, nu SRI-ul – că DNA are un sistem de interceptări. În aceste condiții, SRI, care deține și el un sistem de interceptări, în ce materie interceptează? În cea ținînd de siguranța națională, ni se va spune. Da, dar prin Hotăririle CSAT, și lupta împotriva corupției ține de siguranța națională. Așadar, și SRI ne interceptează sub pretextul luptei împotriva corupției. Și uite așa, suntem un popor dubul spionat:

De SRI și de DNA.

Sunteți convinși că numai SRI și DNA ne spionează?", scrie Ion Cristoiu, pe blog.

Citeşte şi: Kovesi: DNA are 7.000 de dosare. Există două cauze care determină o explozie

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 apr, 16:35
nicu ceausescu
BA,SLUGOIULE,CARE-MI SUGEAI PANTOFII
AI UITAT NAPARCA COMUNISTA PITIC SI BALBAIT.IMI TINE-AI CALEA PE SCARILE
UTC-ULUI,SA-TI DAU 2 SUTURI IN CURUL TAU MORFOLIT.
DACA MADAM LULUTA ESTE ,CE ESTE,TU ESTI UN BASINICA ,ZIS,PULUTZA DE 7 CM
14 apr, 01:50
Tavi
Ai grija de batrinete acuma pina esti tinar
Citeste acest anunt"Toate visele noastre se vor realiza, daca avem curajul sa le urmam" spune Walt Disney.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.(Contactati-ma doar pe e-mail). Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ