Ion Cristoiu îl pune din nou la zid pe Rareș Bogdan: Mitocan

| 26 noi, 2014

Jurnalistul Ion Cristoiu a lansat miercuri noi replici acide ce îl vizează pe realizatorul de televiziune, Rareș Bogdan, cel cu care a colaborat strâns până de curând.

După ce în urmă cu câteva săptămâni, Cristoiu a precizat că Realitatea TV a devenit o televiziune de partid, iar ulterior l-a caracterizat pe Rareș Bogdan ca fiind ”mitocan”, ziaristul lansează noi critici la adresa moderatorului TV.

”Aruncînd o privire emisiunilor succesive ale postului din ziua istorică de marți m-am gîndit cu invidie că Rareș Bogdan e un fel de Aiatolahul Komeini al postului și nu pur și simplu un șef. Toate moderatoarele și prezentatoarele, începînd cu cea de la Meteo și terminînd cu cea de la Jurnalul de noapte, s-au grăbit să-i oblojească rana produsă de Victor Ponta.

Pe cînd conduceam Evenimentul zilei, s-au făcut despre mine declarații mult mai dure decît cea făcută de Victor Ponta despre Rareș Bogdan.

În ziar, n-au apărut Moțiuni de solidaritate cu mine. Și dintr-un simplu motiv. Toți cei din redacție știau de la mine că sună ca dracu să-ți aperi Șeful în ziarul pe care-l conduce.

Curios e faptul că, în timp ce la Realitatea Tv, toți subordonații lui Rareș Bogdan îl căinau pentru ce i-a făcut Victor Ponta, în celelalte publicații a lipsit solidaritatea. Ba chiar, în multe dintre ziare și site-uri, sub pretextul unei știri scandaloase, a fost răspîndită acuzația lui Victor Ponta. Nici un coleg de breaslă de-al lui Rareș Bogdan n-a sesizat că era vorba nu de Rareș Bogdan, ci de un ziarist atacat de un demnitar drept replică la un adevăr publicat despre demnitarul respectiv.

La rîndu-i, Rareș Bogdan a fost prezent pe post, cu tînguieli, justificări și pamflete de a lungul întregi zile. Marți, în România și în lume s-au petrecut lucruri ce vor rămîne probabil în Istorie. Pentru Realitatea Tv, aceste lucruri au fost infinit mai puțin importante decît faptul că Șeful, Rareș Bogdan, a fost acuzat de Victor Ponta ca fiind ofițer acoperit în presă.

Presă de margine de imperiu!”, a explicat jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal.

De asemenea, ziaristul a explicat că ar fi fost mult mai bine dacă și-ar fi rugat colaboratorii de la Realitatea TV pentru a obține mai multe informații despre vizita lui Ponta în Emirate și de asemenea că subiectul ar fi trebuit abordat din perspectiva unui jurnalist atacat public de un demnitar.

”Spre deosebire de cazul fotografiilor de la Paris, cele de la Abu Dhabi au fost asumate de un organ de presă: Realitatea Tv.

Contrar a ceea ce susține propaganda PSD, chiar și în concediu, premierul României n-are viață privată. Opinia publică trebuie să știe ce face un înalt demnitar și în concediu. Realitatea Tv și-a făcut datoria de instituție de presă reproducînd fotografia și nota de plată.

Nu pricep de ce s-a supărat Victor Ponta. Nu era domnia sa în poză? Nu era a domniei sale nota de plată? Un demnitar are dreptul să se revolte doar cînd presa minte în legătură cu el.

Cînd e vorba de o informație adevărată, demnitarul de tip european caută să se justifice, în nici un caz să lanseze acuzații împotriva autorului.

Mult mai corespunzător profesiei de jurnalist ar fi fost dacă Rareș Bogdan aborda acuzația din acest unghi de vedere, al demnitarului care trece la atac împotriva presei în loc să dea socoteală pentru ceea ce presa scrie c-a făcut.

Din nefericire, unui răspuns rece, Rareș Bogdan i-a preferat un șir de înjurături la adresa lui Victor Ponta. Incalificabilul gest al premierului, de a răspunde unui material publicistic, insultîndu-l pe autor, s-a pierdut în scandalul insultelor practicate, la rîndu-i, de Rareș Bogdan. Totul a apărut ca o răfuială între doi inși cînd, în realitate, am avut de a face cu o încălcare gravă de către Victor Ponta a libertății presei.

Așa cum spuneam marți seara, la emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul Tv, ar fi fost mult mai bine dacă Realitatea Tv se mulțumea să publice fotografia și documentul fără comentariile exaltate ale lui Rareș Bogdan.

Autoritatea presei stă în impresia pe care trebuie s-o lase demnitarului despre care se dau informații ascunse de demnitar că totul a fost făcut în numele Adevărului și nu în numele unei dușmănii

În cazul de față, mult mai bine ar fi fost dacă Rareș Bogdan i-ar fi rugat pe colaboratorii săi din redacție să obțină mult mai multe informații despre escapada lui Victor Ponta decît cea dată de o fotografie. Presa americană ar fi obținut suficiente informații pentru a publica un întreg material, bine documentat, material care ar fi fost ulterior publicării comentat de analiști”, a mai punctat jurnalistul Ion Cristoiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 noi, 2014
Adam
Afacere tip franciza!
Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Nu este MLM sau afacere piramidala. Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
26 noi, 2014
nidacov
ion cristoi
am citit doar titlul articolului si deja sunt alt om...domnule cristoiu sunteti gigantic...va multumim ca ne-ati luminat cu aceasta analiza stralucita...va multumim ca existati...ca suntem contemporani...ca putem cunoaste si noi biografia lui Lumumba...va multumim ca PSD pierde doar dintr-o singura cauza : spaima esecului ! dragi cititori, voi de ce nu multumiti ? ce nu va place la ion cristoiu ? frica de moarte ca nu este el cel mai mare ziarist din RO ?
26 noi, 2014
Edi
Infloratul Rares Bogdan
Ce se mai vaicareste infloratul asta cu 3 cravate si 2 batiste. Prefacutul asta de 2 bani care era suparat ca i-a servit 3 mingi la fileu lui Iohannis pe care acesta din urma nu le-a fructificat.
Mesaj pentru Rares Bogdan: Indiferent cat de prost sau nu este Ponta, du-te, ia-l de mana pe celalalt 'acoperit' si platiti-va ba impozitul la stat smiorcaitule. E treaba lui Ponta daca se duce in Dubai pe banii lui si bea sau nu whiskey. Ce treaba ai tu? Du-te ba si plateste-ti darile bai sluga iohannista. Du-te si vinde-ti cele 2 cravate in plus pe care le porti tot timpul degeaba. Nesuferitule! Te uiti la Sarbu cum da cu subsemnatul la DNA ca nu si-a platit impozitele? Ti-e frica? Stai linistit, iti vine randul.
Nea Ion Cristoiu e vulpoi prea batran sa se bage in d-astea. El, ca si colonelul Turcescu sunt in cautare de noi stapani si pare un pic dezorientat, ca nu stie incotro sa o ia.
26 noi, 2014
florin
ponta dubaianul!!!
dupa parcurgerea materialului, orice cititor nepesedist, isi da seama ca ion cristoiu il ataca pe ponta in primul rand si nu pe r. bogdan..mai cititi mai jurnalisti ghitisti articolul, poate n-ati inteles...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ