ION CRISTOIU vorbește despre cartea președintelui: Cât a câștigat Iohannis după cartea pe care n-a scris-o el?

| 17 apr, 08:37

După preluarea mandatului de președinte al României, Klaus Iohannis a ieșit pe piață cu o carte numită "Pas cu pas", prezentată "drept o carte de memorii scrisă de el, sub puterea amintirilor încă vii, prin statul la masa de brad eminesciană nopți întregi", scrie Cristoiu pe blogul său.

Însă, o declarație a poetului Radu Vancu răstoarnă situația, acesta susținând că <>  "e de fapt un montaj din interviuri mai vechi, nu e o carte scrisă dintr-un jet. E montată în redacția Observatorului Cultural de către doamna Carmen Mușat, alaături de alți admiratori ai domnului Klaus Iohannis".

Jurnalistul amintește că "Iohannis a vrut să credem că pe mealeagurile românești a răsărit, înaintea unui președinte mai mult sau mai puțin competent, un memorialist de referință, un fel de François-René de Chateaubriand român care, român fiind, a scris Memorii de dincoace de mormânt și nu de dincolo de mormânt, ca franțuzul. Ca să aflăm, la câteva luni de la publicitarea cărții Pas cu pas drept o carte scrisă de mânuța lui Klaus Iohannis, că e de fapt un colaj făcut de alții din interviurile date de fostul primar al Sibiului.

Desigur, memoriile multor politicieni din lumea asta nu sunt scrise de ei, ci de alții, ei doar iscălindu-le. Cu toate acestea, după apariția cărții, politicianul dezvăluie în interviuri explicative c-a dictat cartea cuiva sau că altcineva i-a stilizat-o. De ce? Pentru ca opinia publică să știe că nu-i vorba despre Memorii în sensul  literar al cuvîntului, ci de o întreprindere politică. Klaus Iohannis n-a suflat un cuvânt despre cine și cum a scris cartea".

Astfel, gazetarul subliniază că această carte "s-a vândut într-un tiraj fabulos: 130.000  de exemplare. Un asemenea tiraj înseamnă un profit uriaș. Cât din acest tiraj înseamnă un profit uriaș? Dacă banii au intrat numai în buzunarul lui Klaus Iohannis, asistăm la un folos necuvenit, deoarece cartea nu e rodul talentului și trudei sale creatoare".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ