ION ILIESCU: Băsescu dă lecţii de cum se umple paharul, dar nu pune mâna pe o carte

| 14 oct, 2014

Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu il considera pe actualul presedinte Traian Basescu un om fara cultura, care "nu pune mana pe o carte" si care "da lectii despre cum se umple paharul".

Ion Iliescu a spus ca ca a avut momente in ultimele luni in care a fost enervat de ce se intampla la televizor, mai ales din cauza faptuluica Traian Basescu nu este "reprezentativ" pentru Romania. Declaratiile au fost facute inainte de aparitia lui Traian Basescu luni, la Realitatea Tv.

"Sigur. Adica putem sa ne punem intrebarea: care a fost criteriul pentru care a fost preferat Basescu lui Nastase? Are virtutile lui, stie sa castige omul simplu. Nastase parea probabil mai arogant, dar Nastase era un om cultivat, cu alta experienta politica, cu alta pregatire, cu alta cultura. E pentru Romania reprezentantiv un om care cred ca nu pune mana pe o carte?", s-a intrebat Ion Iliescu.


Citeşte şi: VICTOR PONTA OFIŢER ACOPERIT. Traian Băsescu: Ponta va minţi, e acoperit de hotărârea de Guvern


"Ati vazut, ce ne da el lectii, cum anume se umple paharul, cum se aranjeaza spritul si asa mai departe. Cu asemenea oameni vrem sa ne prezentam in lume? Astea sunt realitatile noastre", a spus Iliescu.

Ion Iliescu a fost insa mai intelegator in privinta sustinerii acordate de presedintele Romaniei Elenei Udrea in cursa electorala, aratand ca si el s-a confruntat cu aceleasi tentatii in perioada pe care a petrecut-o la Cotroceni.

"Va referiti la Elena Udrea si la sustinerea lui Basescu? Sigur, nu e in spiritul Constitutiei. El nu are nici macar prudenta sa mascheze asa ceva, ca altminteri, sigur, eu inteleg, sentimental, fiecare are anumita adeziune. Eu, fiind presedinte al tarii, bineinteles ca eram interesat ce se intampla in PSDsi care sunt oamenii pe care PSD ii propulseaza.


La fel si el, e de inteles acest lucru, e uman asa ceva. Dar statutul de presedinte al tarii impune o anumita retinere si un anumit comportament care sa-l scuteasca de asemenea observatii critice", a mai spus Iliescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ