Ion Iliescu: E posibil să avem alegeri anticipate

| 20 noi, 2014

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, joi, ca e posibil ca anul viitor sa se organizeze alegeri anticipate.

"E posibil sa fie alegeri anticipate. E normal ca (ACL, n.red.) nu au niciun interes sa vina la guvernare, nu au forta sa o faca", a declarat Ion Iliescu pentru ştiripesurse.ro

Întrebat dacă se aşteaptă ca partenerii de guvernare să părăsească PSD în viitorul apropiat, Iliescu a arătat că partidul a mai trecut prin astfel de momente în 1996. 'Depinde. Am mai trecut prin astfel de momente în 1996, când după o guvernare a PSD am pierdut alegerile. A urmat o perioadă de Opoziţie când s-au schimbat trei Guverne ale Convenţiei Democrate. Am revenit în anul 2000. (...) Fiecare partid are conducerea proprie, sigur că în astfel de momente se iau decizii în funcţie de interesele proprii', a explicat preşedintele de onoare al PSD.

Fostul şef al statului consideră că PSD are o experienţă acumulată în timp din care trebuie să tragă toate concluziile. 'În 2004, când am pierdut alegerile şi când a venit domnul Băsescu la Putere, am avut un congres de partid, s-au luat deciziile cuvenite. Cred că este un moment care va impune, tot aşa, o analiză serioasă. Iată sunt 25 de ani de activitate în democraţie, e regula democraţiei. Alternanţele la guvernare sunt chestiuni fireşti înr-o democraţie, dar, în ceea ce priveşte partidele, forţele politice, din fiecare confruntare trebuie să tragă concluziile. Şi (PSD - n.r.) o va face într-un cadru serios, de congres e partid', a subliniat Ion Iliescu.

Citeşte şi: Reacţia preşedintelui Iohannis când a auzit că românii vor să-i schimbe numele în "Iohănescu"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2014
bobica
iliescu
Trebuia sa fie la puscarie de mult sa-u impuscat era cea mai buna treaba , gunoi comunist ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ