Ionel Blănculescu: Scutul antirachetă şi numărul în creştere a militarilor americani ne fac o ţintă perfectă

| 03 apr, 2014

Ţara noastră devine ţintă perfectă pentru un atac militar, este de părere Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta.

"Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară", a declarat consilierul premierului Ionel Blănculescu, citat de Bursa.

Nu este încântat de desfăşurarea de forţe militare

"Am constatat că un sentiment de fericire a cuprins patria, la anunţul acestei veşti, de parcă SUA ar fi anunţat că în România vor fi desfăşurate 600 de noi proiecte economice, generatoare de locuri de muncă şi prosperitate, asezonate de echipamentele industriale aferente. Cred că ar trebui să fim mai responsabili, chiar dacă acceptăm această nouă desfăşurare de forţe militare, măcar să o facem în linişte şi cu regretul aferent escaladării cursei înarmării în zonă şi nu a celei economice, dătătoare de nivel de trai sporit".

Contrazis de şeful său

"România se află, după 1989, într-o situaţie privilegiată de siguranţă şi are datoria, în regiune, să asigure integritatea Moldovei, Georgiei şi Ucrainei", a declarat  premierul Victor Ponta, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a zece ani de la aderarea la NATO.

Şeful Guvernului a menţionat că forţele armate române şi toţi reprezentanţii României au contribuit la definirea unui profil strategic consolidat al ţării în NATO, prin asumarea de responsabilităţi şi racordarea rapidă la transformările la care a fost supusă Alianţa Nord-Atlantică.

"Avand in vedere recentele declaratii iresponsabile ale consilierului Dvs. onorific, Ionel Blanculescu, referitoare la inoportunitatea consolidarii calitatii Romaniei de membru al NATO, va solicit in mod public sa renuntati la serviciile lui", a solicitat europarlamentarul Sebastian Bodu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ