Ionuţ Stroe: Sondajul comandat de PNL arată că românii vor să voteze un partid care luptă cu corupţia

| 07 oct, 15:32

Deputatul Ionuţ Stroe, preşedintele PNL Craiova, a declarat, vineri, că sondajul de opinie comandat de PNL arată că românii vor să voteze un partid care luptă cu corupţia şi are candidaţi curaţi şi fără probleme penale. Potrivit lui Stroe, PNL îşi păstrează scorul de la alegerile locale şi intră pregătit să preia guvernarea în alegerile parlamentare.

'Sondajul a fost realizat în perioada 17-24 septembrie şi arată că PSD se plasează la 38%, noi la 30% şi Uniunea Salvaţi România la 9%, în timp ce PMP nu atinge pragul electoral. În afară de scorul politic, sondajul a mai abordat şi alte teme cum ar fi prezenţa la vot, iar cel mai îngrijorător lucru este slaba participare la urne care se preconizează (...) Ce vor românii să aleagă? În primul rând un partid care să lupte împotriva corupţiei şi unul care să poată creşte veniturile românilor. PNL este clar singurul care poate face acest lucru", a spus Stroe în cadrul unei conferinţe de presă. 

El a subliniat că, în general, la alegerile parlamentare gradul de mobilizare a electoratului este mult mai mic decât la alegerile locale. 

"E evident că vorbim aici de o pierdere a interesului populaţiei, de un dezgust faţă de clasa politică în integralitatea ei. Totuşi PNL îşi arată convingerea că electoratul va putea fi convins că nu toţi suntem la fel. Putem avea o Românie guvernată de oameni corecţi, iar pentru acest obiectiv PNL îşi va păstra standardele de integritate şi la aceste alegeri', a mai afirmat preşedintele PNL Craiova. 

Stroe a mai afirmat că un alt procent îngrijorător este cel al nehotărâţilor, care, conform sondajului, este de peste 60%, această parte a electoratului fiind cea pe care PNL mizează să o convingă. 

Deputatul liberal a mai spus că, potrivit sondajului, românii vor ca după alegeri să se instaleze un Guvern legitim, politic, 47,5% din repondenţi vorbind despre un Guvern format din specialişti susţinuţi de partide politice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ