Ipocrizia lui Băsescu - în 2012 îl iubea pe Schulz, azi îl înjură

| 02 mai, 2014

Traian Băsescu își arată ipocrizia fără să mai lase vreo umbră de îndoială în atitudinea lui fățarnică atât față de cetățenii români, cât și față de reprezentanții instituțiilor respectabile ale Uniunii Europene. În urmă cu doi ani, Traian Băsescu saluta sprijinul oferit de către Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, României, iar acum - doar din motive electorale interne – aduce critici dure acestuia.

Declarațiile recente ale lui Traian Băsescu sunt îndreptate împotriva lui Schulz, dar și împotriva social-democraților europeni. Atacurile se bazează doar pe demagogie în scopul creări unui nou val de susținere pentru popularii europeni și propriul său partid - pentru că, deși este Președinte al României, Băsescu încalcă din nou Constituția făcând campanie atât la nivel extern, cât și la nivel intern, prin participările foarte dese la evenimentele PMP în teritoriu.

În cadrul unui interviu recent la Adevărul live, Traian Băsescu a dus cu cea mai mare lejeritate o campanie împotriva PES și lui Martin Schulz pe baza unor informații false. În timp ce Președintele PE a condamnat cu fermitate agresiunea Rusiei în Europa, Băsescu a susținut că „socialiștii sunt cei care vor face compromisul și pe spinarea Republicii Moldova, și pe spinarea agresivității Federației Ruse în Europa”.

Mai apoi, în cadrul unei emisiuni de la B1 TV, Băsescu a cerut românilor să nu voteze cu social-democrații, deoarece va însemna un vot pentru Martin Schulz: „Riscul, orice vot dat PSD înseamnă un vot și pentru Schulz să devină președintele Comisiei Europene. Dacă vrei un președinte care să țină cu România, și nu cu ursul, nu votați PSD pentru că îi dați un vot lui Martin Schulz la Comisia Europeană”, a spus Președintele.

Ipocrizia și iresponsabilitatea lui Traian Băsescu vin în contextul în care, după întâlnirea avută cu Martin Schulz la Palatul Cotroceni în data de 31 octombrie 2012, acesta susținea că Schulz a depus eforturi în consolidarea Uniunii economice și monetare, în problematica MCV, dar și în susținerea aderării României la spațiul Schengen. În 2012 îl iubea, acum îl înjură – în dulcele stil băsist cu care ne-am învățat.

„Trebuie să va spun că în ceea ce privește România în Europa și viitorul Uniunii Europene, între mine și domnul președinte Schulz  nu există abordări consistent diferite și asta se manifestă pe toată gama de probleme: cadru financiar multianual, consolidarea Uniunii economice și monetare, Pactul de creștere și locuri de muncă, problematica Schengen, problematica MCV, piața unică”, a afirmat Traian Băsescu în 2012, în declarația de presă comună a Președintelui României și a Președintelui Parlamentului European.

Cum i s-a răspuns la aceste atacuri? Martin  Scultz a declarat că respectă instituția prezidențială română prea mult pentru a oferi o replică și se bazează pe faptul că această atitudine a lui Traian Băsescu se datorează unor erori făcute de consilierii prezidențiali, care „poate i-au dat hârtiile greșite”.

Drept urmare, schimbările de atitudine rapide ale lui Traian Băsescu au putut fi sesizate și de către Martin Schulz, acesta fiind surprins de agresivitatea și ostilitatea Președintelui, iar reacția generală este una de dezamăgire. Băsescu a aruncat din nou o piatră în lacul politicii externe pe care foarte mulți români trebuie să se chinuie să o scoată – desigur, trecând prin neplăcerea de a-și uda hainele de cetățeni europeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 mai, 2014
LOL
Aceeași ipocrizie dintotdeauna
Băsescu în 2006 îl înjura pe Viktor Orban, în 2009 îl iubea. Omul este un nesimțit fără coloană vertebrală și obraz. Un bețiv ajuns mai sus decât ar fi meritat...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ