Irimescu: Multe produse care ajung în România sunt din segmentul cel mai ieftin. Otrăvim populaţia

| 18 dec, 13:18

Multe produse din străinătate care ajung în România se vând pentru că sunt din segmentul cel mai ieftin, dar, astfel, populaţia este otrăvită şi producătorul român omorât, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, cu prilejul vizitei la "Târgul de Crăciun", potrivit Agerpres.

"Am să fac tot ce este posibil să promovez produsele româneşti, pe de o parte, iar pe de altă parte să asigur o protecţie corespunzătoare producătorului şi consumatorului român pentru că, din păcate, multe produse care ajung în România se vând pentru că ajung din segmentul cel mai ieftin şi efectiv otrăvim populaţia şi omorâm producătorul român. Repet: orice guvern are datoria să îşi apere şi producătorul şi consumatorul. Din cauza aceasta cred că nu am făcut suficient până acum şi eu vă promit că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a ajuta românul să consume cât mai multe produse româneşti", a spus Achim Irimescu. 

Ministrul Agriculturii a afirmat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pe considerentul că în cazul multor produse din ''gama de jos" care ajung pe piaţa românească sunt utilizate pesticide interzise pe piaţa europeană. 

Achim Irimescu nu a dorit să nominalizeze ţări de unde ar putea proveni produse pentru care sunt utilizate pesticide interzise în UE, dar a amintit cazul de acum câţiva ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia. 

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) găzduieşte "Târgul de Crăciun' în perioada 18 - 20 decembrie, eveniment în cadrul căruia vizitatorii vor putea găsi produse alimentare de calitate, cum sunt cele tradiţionale atestate sau cele realizate după reţete consacrate, a anunţat, miercuri, ministerul de resort. 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a deschis oficial târgul vineri, la ora 10,30, a făcut un tur al expozanţilor şi a înmânat noi atestate de produse tradiţionale/consacrate din partea MADR, dar şi diplome de participare. 

Cei care au primit atestate din partea MADR sunt: Întreprinderea familială Paliştan I. Mihai, judeţul Bacău, respectiv un atestat produs tradiţional - păstrăv afumat în hârzob de brad - şi societatea Raitar, judeţul Suceava - două atestate produse reţetă consacrată: muşchi file afumat şi jambon afumat fără os. 

La expoziţie sunt prezenţi producători de fructe şi legume, miere, dar şi cei de palincă şi vin. Printre produsele care încântă vizitatorii târgului se numără "Magiunul de prune de Topoloveni', produs care beneficiază de certificare de calitate europeană "Indicaţie Geografică Protejată - IGP'. 

În târg este amenajată o secţiune dedicată meşterilor populari, care vor expune măşti tradiţionale, instrumente populare, iconografie, obiecte obţinute prin prelucrarea lemnului şi a hârtiei, costume populare şi păpuşi cu motive populare. 

"Târgul de Crăciun' are loc în curtea MADR, în intervalul orar 9,00 - 17,00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ