Irlandezul acuzat că a ucis-o pe românca Mărioara Rostaş în 2008 a fost găsit NEVINOVAT

| 01 aug, 2014

Irlandezul Alan Wilson, acuzat că ar fi ucis-o pe tânăra româncă de etnie romă Mărioara Rostaş în urmă cu şase ani, a fost găsit nevinovat de un juriu în urma procesului desfăşurat la Tribunalul penal central, relatează The Irish Times.

Wilson, în vârstă de 35 de ani, a pledat nevinovat la acuzaţia că ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani pe 7 sau 8 ianuarie 2008.

În timpul procesului care a durat cinci săptămâni, victima a fost prezentată ca fiind de etnie romă şi având o condiţie foarte modestă în ţara sa de origine, România. La 6 ianuarie 2008, familia sa cerşea la o intersecţie, iar fratele ei mai mic, Dumitru, a depus mărturie că a văzut-o vorbind cu un bărbat aflat într-o maşină în jurul orei 14:00. Acest bărbat i-a spus băiatului pe atunci în vârstă de 13 ani că o va duce pe Mărioara până la un fast-food pentru a-i da mâncare. Potrivit fratelui ei, familia nu a mai văzut-o de atunci.

El susţine însă că sora lui l-a sunat în România a doua zi şi a cerut cu insistenţă ca tatăl ei să se ducă să o ia.

După dispariţia fetei a început o investigaţie, dar nu au existat evoluţii semnificative timp de luni de zile. În timpul investigaţiei s-au făcut cercetări şi la locuinţa surorii lui Wilson, Maxine Wilson, şi a partenerului său, Fergus O'Hanlon, care era prieten cu acesta la momentul respectiv. Deşi casa fusese incendiată în februarie acelaşi an, în pereţi s-au găsit gloanţe şi găuri provocate de gloanţe.

Dumitru Rostaş a identificat autoturismul Ford Mondeo în care a văzut-o ultima dată pe sora sa. Alan Wilson a recunoscut că maşina îi aparţine, însă neagă că ar fi condus-o la momentul dispariţiei româncei de 18 ani.

Wilson şi O'Hanlon au fost arestaţi în octombrie 2088 şi interogaţi, dar ancheta nu a progresat semnificativ până spre finalul lui 2011. Atunci, fiind interogat în legătură cu o altă infracţiune, O'Hanlon ar fi oferit poliţiştilor informaţii în legătură cu cazul Mărioarei Rostaş.

În ianuarie 2012, bărbatul i-a condus pe poliţişti la Kippure, o regiune muntoasă în care aceştia au găsit trupul neînsufleţit al adolescentei într-un mormânt puţin adânc. Cadavrul, înfăşurat în plastic legat cu bandă adezivă, prezenta patru plăgi împuşcate, despre care s-a stabilit că au reprezentat cauza morţii.

O'Hanlon a intrat în programul de protecţie a martorilor, i s-a acordat imunitate în acest caz şi a devenit principalul martor al acuzării în procesul împotriva lui Alan Wilson. El a depus mărturie în instanţă că pe 8 ianuarie 2002 l-a ajutat pe Wilson să îngroape cadavrul şi că a curăţat sângele de la locuinţa sa.

Avocatul apărării a afirmat în instanţă că martorul apărării a comis un sperjur 'de toată frumuseţea', în timp ce procurorii au replicat că într-un astfel de caz nu ar fi putut obţine informaţii de la un 'băiat de altar'.

Judecătorul de caz i-a avertizat pe juraţi că ar fi periculos să-l condamne pe acuzat în baza unor dovezi neconfirmate. Juriul a deliberat timp de aproape trei ore, iar apoi l-a declarat pe Alan Wilson nevinovat, mai scrie The Irish Times.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ