Isărescu: Criza prin care trece UE este şi o criză a creşterii

| 28 noi, 2013

Criza prin care trece Uniunea Europeană este şi o criză a creşterii, a declarat, astăzi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la seminarul EU-COFILE.

'Eu cred că acest tip de crize din zona Euro sunt formele prin care se manifestă lucrurile care trebuie să fie rezolvate şi de unde rezultă pasul următor, şi nu o spun eu, a spus-o Jean Monnet prin anii '50: crizele din Uniunea Europeană unită vor fi cele care ne vor arăta ce avem de făcut în viitor', a declarat Mugur Isărescu.

Guvernatorul a spus că, în trecut, scria despre CAER că este făcut să fie coerent, planificat şi după 20 de ani a văzut că acel sistem s-a prăbuşit într-o noapte, iar despre Uniunea Europeană scria că este dezordonată, plină de crize, dar că s-a dezvoltat.

'Din criză în criză, de la şase ţări am ajuns la nouă, la 14 şi acum suntem 28 de ţări. Noi vedem acum fazele de criză, dar este o criză a creşterii. Când ajungi la 28 de ţări şi ai şi monedă comună de 10 ani nu vi se pare normal să mai ai şi o criză a creşterii', a spus Isărescu.

Guvernatorul a declarat că el crede în proiectul Euro şi că ne-am îndepărtăm de el, dar că reflectăm mai atent.

Alpha Bank România, împreună cu Banca Naţională a României şi Asociaţia Română a Băncilor, a organizat cea de-a 13-a ediţie a seminarului EU-COFILE. Evenimentul are loc în perioada 26 - 30 noiembrie, la Sinaia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ