Isărescu, indignat de impozitele pe care le are de plătit: "Mi se pare prea mult! Nici chiar aşa!"

| 07 mai, 2014

"Mi se pare că a devenit chiar mai greu în ultima perioadă să faci afaceri în România", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care este şi acţionarul unei companii ce produce vin, arătându-se indignat de povara fiscală pe care o firmă trebuie să o suporte.

"Într-un trimestru am plătit 3 miliarde de lei vechi către stat. Mi se pare prea mult! Nici chiar aşa!", a spus Isărescu, referindu-se la firma la care este acţionar, Mar SRL.

"Când mi-a spus cât trebuie să plătească firma impozit pe profit, i-am trântit telefonul în nas contabilului. Poate că ne vor uşura povara cu profitul reinvestit", a mai afirmat guvernatorul.

"Doar pentru profit trebuia să dau peste 1 miliard (n.r. lei vechi). Trebuie să vă mărturisesc ca nu am dat un şfanţ. Sunt acţionar majoritar, am 53% din acţiuni şi când nu îmi convine ceva, îi chem la vot", a spus Isărescu.

În opinia sa, reducerea impozitelor şi mărirea bazei de impozitare sunt soluţia de luat în considerare de autorităţi. Mai multe pe Capital.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 mai, 2014
gonta
Saracul,e vai de capul lui...
Bugetarul cu cel mai mare salariu din Romania se plange de taxe?In curand il depaseste pe Ceausescu in longevitatea functiei...Putina rusine!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ