Îşi va lăsa Iohannis influenţat mandatul de cei care îi urăsc pe săraci?

| 23 noi, 2014

Deşi alegerile prezidenţiale s-au încheiat, iar Curtea Constituţională a validat mandatul preşedintelui nou ales, ecourile scrutinului încă nu s-au stins. Ba chiar din contră, în condiţiile în care anumiţi lideri de opinie au încercat cu tot dinadinsul să se “caţăre” pe piedestalul victoriei lui Klaus Iohannis pentru a arunca în spaţiul public vorbe pline de venin la adresa electoratului de stânga care a avut “cutezanţa” să-i acorde voturile lui Victor Ponta.

Este şi cazul lui Lucian Mândruţă, cel care a avut o ieşire nervoasă, în direct la România TV la adresa votanţilor lui Victor Ponta pe care i-a etichetat în termeni extrem de duri. “M-am întors fericit din Paris pentru că oamenii l-au votat pe Klaus Iohannis. (..) Nu am un atașament față de un președinte sau altul. Am un atașament față de convingerile mele. Cred cu tărie că stânga este o sumă de minciuni spusă leneșilor și neisprăviților pentru ca alții să se îmbogățească.(...) Leneșii și neisprăviții sunt cei care se agață de stânga pentru a li se da și lor ceva. Eu nu cred că trebuie să li se dea de la cei care muncesc. Nu avem de ce să dam nimic în țara asta pentru că nu suntem în fața bisericii cu mâna întinsă”, a sunat tirada lui Lucian Mândruţă la adresa votanţilor de stânga, într-o intervenţie la postul de televiziune România TV.

Intervenţia lui Lucian Mândruţă nu este nici pe departe izolată. Ea este ilustrativă pentru modul în care mulţi formatori de opinie din zona Dreptei îi dispreţuiesc pe votanţii de stânga, chiar dacă aceşti oameni – unii dintre ei săraci şi care îşi câştigă cu greu traiul zilnic – nu au nicio vină pentru viaţa grea pe care o duc. Şi nu numai că nu pot fi culpabilizaţi, dar mare parte dintre românii cu venituri modeste au ajuns în această situaţie tocmai din cauza guvernărilor dezastruoase ale Dreptei, şi în special ca urmare a măsurilor iraţionale de austeritate asumate de către guvernarea Băsescu-Boc între 2010-2012.

Citeşte şi: Reacția SURPRINZĂTOARE a lui Lucian Mândruță după dezbatere: Ponta l-a pus pe Iohannis la podea

De aceea, una dintre misiunile obligatorii ale noului preşedinte ales este aceea de a pune capăt definitiv schismelor sociale şi conflictelor care au fost la ordinea zilei în cei 10 ani în care Traian Băsescu s-a aflat la conducerea României. Dacă va acţiona consensual şi în interesul tuturor românilor care l-au votat, atunci Klaus Iohannis poate spera la reclădirea încrederii sociale, pe coordonatele unirii românilor, teza centrală a campaniei lui Victor Ponta în campania pentru prezidenţiale.

În schimb, dacă va pleca urechea la poziţionările şi sugestiile veninoase şi pline de ură ale unor formatori de opinie din zona Dreptei, atunci dezbinarea va fi dusă la noi cote în mandatul lui Klaus Iohannis. Ceea ce, în defintiv, nu înseamnă altceva decât un nou blocaj în cale dezvoltării durabile a României şi o nouă barieră pusă în faţa românilor care îşi doresc o ţară în care să poată prospera.

În continuare, mandatul lui Klaus Iohannis reprezintă o mare necunoscută, însă cel mai rău scenariu posibil ar fi acela în care noul preşedinte ales ar continua politica dezastruoasă a preşedintelui în funcţie. Dacă aşa vor sta lucrurile, iar conflictualitatea va fi menţinută drept politică de stat, toate eforturile Cabinetului Ponta de a stabiliza România şi de a oferi perspective economice favorabile vor fi fost în van.

Citeşte şi: VIDEO Cum se tachina Adrian Năstase cu marele ocrotitor al dreptei, Lucian Mândruţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
gghas
Esti pe langa subiect madam, stii bine la cine face referire Mandruta, la profitori, la cei care fraudeaza sistemul asigurarilor sociale. Dar altceva as vrea sa ne explici noua, cum se face ca in cele mai inalte structuri ale social-democratiei pt. care militezi, sunt cei mai bogati oameni din Romania? Cat de ipocrit poti fi cand stai cu coorul pe o avere imensa, si tu plangi pe umarul saracilor care te tin acolo prin votul lor, la ciolan, conectat la resurse? Cum ar arata o analiza din acest punct de vedere? Asteptam.
24 noi, 2014
dan slugarescu
Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de campania online făcută în favoarea lui Victor Ponta.
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?
23 noi, 2014
sase sase
Saracii de ei!
Nimeni nu ii uraste pe saraci, diimpotriva ! faci on confuzie . Lumea ii uraste pe lenesi si puturosi, cum a spus si dl. Mandruta , pe acei care la inundatii stau la carciuma in timp ce armata , jandarmii si pompierii le scot apa si namolul din case si curti, iar iarna le dezgroapa casele din zapada.In timp ce ei asteapta cu sufletul la gura sa vada deblocat si curatat drumul pana la birt!
23 noi, 2014
angela
sal ea cracu pe mandruta cher daca am votat co ponta nu am vanddut tara la lucifer

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ