Isprăvile europarlamentarilor PDL. Azi – Petru Luhan

| 16 feb, 2014

Acest politician de duzină ajuns europarlamentar găsește de cuviință să facă glumițe ușurele despre rolul forței de muncă și al studenților români în Regatul Unit, să facă paralele tâmpițele între dificultățile serioase pe care aceste categorii sociale le-au întâmpinat în ultimii ani și o povestioară a unui amorezat, fapt care demonstrează că omul nu cunoaște probleme reale ale românilor de peste graniță.

Europarlamentarul PDL Petru Luhan trimite o scrisoare Marii Britanii de Valentine’s Day – adică, ‘tuturor liderilor politici din Marea Britanie, presei britanice şi celei din România’, în numele României – ‘prima scrisoare de dragoste a unei ţări către alta ţară’! Scrisoarea este semnată ‘un cupidon amator, membru al PE, Petru Luhan’. Iată că domnul Luhan găsește că este mai bine să fii acuzat de amatorism penibil decât de ‘ipocrizie dezgustătoare’.

Scrisoarea, pe care vă încurajez să o citiți în întregime, “de un ridicol dificil de egalat” – în  cuvintele redacției hotnews.ro, începe cu: “Drag Regat, […] Știu pe cineva care e îndăgostită până peste cap de tine. Cineva care că crede că atât graiul, cât și ceaiul tău sunt la fel de dulci” şi se încheie cu “România este SUFLETUL TĂU PERECHE”. Ea conține absolut toate jocurile de cuvinte ieftine și kitsch-urile verbale la primă mână pe care le-ai aștepta de la un adolescent naiv și hormonal de Valentine’s Day.

Și atunci ne întrebăm – de ce s-ar expune domnul europarlamentar la presa tabloidă din două țări zvăpăiate în această latură a mass-media? Răspunsul este foarte simplu: pentru că domnul Luhan ar prefera oricând să dea seamă pentru astfel de jocuri jenante, pentru încercări derizorii de a se face că muncește în Parlamentul European, decât să răspundă pe bune pentru activitatea sa din Parlamentul European.

Peru Luhan este membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE). Comisia a înaintat spre vot un Raport pe crearea unui mecanism de verificare a statelor membre, care să evalueze în mod egal în cadrul Uniunii Europene felul în care sunt respectate criteriile de la Copenhaga.

Atât Luhan, cât şi ceilalţi europarlamentari PDL au votat la unison cu restul familiei popularilor pentru respingerea raportului. Monica Macovei s-a abţinut de la vot. Europarlamentarul PNL Renate Weber declara atunci: “Nu pot să nu vă spun că este absolut dezgustătoare ipocrizia celor din PDL care au votat în LIBE împotriva mecanismului, iar la final împotriva Raportului. […] Iar acum, după ce au văzut că presa de acasă a preluat subiectul, ei ies cu declarații despre cât de bun e un asemenea mecanism.”

Acest politician de duzină ajuns europarlamentar găsește de cuviință să facă glumițe ușurele despre rolul forței de muncă și al studenților români în Regatul Unit, să facă paralele tâmpițele între dificultățile serioase pe care aceste categorii sociale le-au întâmpinat în ultimii ani și o povestioară a unui amorezat, fapt care demonstrează că omul nu cunoaște probleme reale ale românilor de peste graniță, dar se erijează în mediatorul unor conflicte în care partidul lui a avut un rol important în a turna gaz pe foc.

Ipocrizia deșănțată a lui Petru Luhan, care una votează în comisia LIBE și în plenul Parlamentului European și cu totul alta prezintă în comunicarea publică, ne arată strategia parșivă a europarlamentarului PDL: mai bine e să fii considerat un politician amator, care se face de cacao pe facebook cu scrisorele de pierde-vară, decât să fii recunoscut drept unul dintre frânarii intereselor românilor în Parlamentul European. De asemenea personaje oportuniste și ticăloase ne putem lipsi cu siguranță în comisia LIBE, precum și în viitoarea configurație a plenului de la Bruxelles!


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 feb, 2014
cantautor
Ipocrizia deșănțată a lui Petru Luhan, care una votează în comisia LIBE și în plenul Parlamentului European și cu totul alta prezintă în comunicarea publică, ne arată strategia parșivă a europarlamentarului PDL

sa inteleg ca deputatul acela care intr-un fel voteaza in guvern si altfel in Parlament,in cazul Rosia M,este ipocrit si parsiv?
gura pacatosului,adevar graieste...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ