Israelienii dau lovitura în România, după vizita lui Dragnea și Dăncilă în Israel

| 18 mai, 09:32

Israelienii dau lovitura în România, după vizita lui Dragnea și Dăncilă în Israel! Firma israeliană Rafael Advanced Defense Systems a semnat joi, la Bucureşti, un acord de cooperare cu Romaero care va permite în premieră exportul sistemelor de interceptare a rachetelor Iron Dome (Cupola de Fier), anunţă presa din Israel.

Israelienii dau lovitura în România, după vizita lui Dragnea și Dăncilă în Israel!

Acordul, a cărui valoare nu a fost precizată, prevede şi dezvoltarea unei versiuni navale a sistemului Iron Dome de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune, a sistemului de telecomandă pentru armament Samson şi a rachetelor tactice Spike, scrie publicaţia online Times of Israel, citând o declaraţie a Rafael.

Se stimează ca Rafael Advanced Defense Systems să obțină un profit de câteva milioane de dolari, în urma acestui acord

Forţele armate israeliene au utilizat cu succes în ultimii ani Iron Dome, care a asigurat o rată ridicată de interceptare a rachetelor trase asupra teritoriului israelian. Sistemul nu a fost încă exportat de Israel, menţionează sursa citată.

în ultimele luni au avut loc contacte susţinute între guvern, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi oficiali israelieni. Totuşi, după niciuna dintre aceste întâlniri nu a fost comunicată intenţia României de a cumpăra acest tip de armament din Israel.

Cum funcționează Iron Dome

E vorba de un sistem complex de apărare antiaeriană. Cel puţin 13 baterii de rachete interceptoare telecomandate, însoţite de radare mobile. Fiecare din ele poate intercepta rachete cu rază scurtă, între 5 şi 70 de km, obuze de artilerie şi de mortiere. Şi fiecare asemenea baterie costă 500.000 de dolari. Întreg acest sistem e sprijinit de avioane de detectare avansată, de staţii radar aeriene şi altele la sol şi de un sistem centralizat de informaţii.

Este un sistem unic în lume şi unul din elementele centrale ale sistemului de apărare dezvoltat de Israel. El a fost instalat, potrivit Le Monde, în anii 90 de Israel. De la începutul operaţiunii Protective Edge a interceptat zeci de rachete.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ