Israelul acuză Turcia: Cumpără petrol de la teroriștii din Statul Islamic

| 09 iul, 20:05

Reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în Irak, Siria şi Libia, poate fi învinsă destul de rapid printr-o colaborare strânsă a membrilor comunităţii internaţionale, apreciază ministrul israelian al Apărării. În plus, Moshe Yaalon a criticat Turcia, „un stat membru NATO”, pentru cooperarea cu teroriştii sunniţi.

„Dacă toate ţările care văd grupul terorist Stat Islamic ca inamic ar colabora militar şi economic, operaţiunile ar fi încununate rapid de succes”, a declarat Moshe Yaalon.

„Dar nu pot să nu mă întreb: Turcia cumpără petrol de la grupul terorist Stat Islamic, permite tranzitul islamiştilor spre teritorii controlate de această organizaţie; şi, totuşi, este membră NATO. Care este politica lor şi care le sunt priorităţile? Sunt diferite de cele ale altor ţări? Să luăm, în schimb, exemplul Rusiei: ei pot colabora cu Israelul pentru că au o poziţie mult mai clară faţă de terorismul islamist”, a explicat Moshe Yaalon, ministrul Apărării al Israelului şi vicepreşedinte al partidului de dreapta Likud, condus de premierul Benjamin Netanyahu, notează Digi24.

„Există oameni care cred că teroriştii mişcării palestiniene Fatah sunt mai moderaţi decât cei din cadrul Hamas şi că cei de la Hamas sunt mai moderaţi decât cei din reţeaua Al-Qaida; şi că Al-Qaida ar fi mai moderată decât grupul terorist Stat Islamic; după acest principiu, îţi poţi alege teroristul mai moderat care să te omoare... Israelul luptă împotriva tututor teroriştilor, urmărind cu atenţie ce se întâmplă între reţeaua Stat Islamic şi Hamas în regiunea egipteană Sinai”, a mai spus Yaalon.

El a criticat dur acordul pe care marile puteri se pregătesc să îl semneze cu Iranul în domeniul nuclear, reiterând că programul nuclear iranian reprezintă o ameninţare pentru Israel.

„Din punctul de vedere al Israelului, ameninţarea iraniană trebuie tratată prioritar. Grupul Daesh (Stat Islamic) este a doua ameninţare, nu prima, Daesh poate fi învinsă”, a subliniat ministrul israelian al Apărării.

Organizaţia teroristă Stat Islamic ocupă teritorii din Siria, Irak şi Libia, unde a instituit un „califat islamic”.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ