Istoria minciunilor lui Klaus Werner Iohannis

| 02 sep, 2014

Proverbul „minciuna are picioare scurte” a fost confirmat pe deplin de candidatul ACL pentru alegerile prezidențiale, Klaus Werner Iohannis. Ceea ce colegii săi din alianță prezintă ca fiind „dificultăți în comunicare” sunt de fapt neconcordanțe între minciuni.

Minciunile lui Klaus Iohannis sunt atât de multe, încât dacă ar fi să le ordonăm cronologic, ar trebui să specificăm dacă este vorba despre succesiunea în care s-au întâmplat faptele, sau cea în care au fost rostite de autorul lor. Pentru că deja devine prea dificil, le voi enumera aleatoriu.

Cea mai încâlcită minciună a lui Iohannis este cea legată de averea sa imobiliară și modul în care a fost dobândită. Inițial Iohannis a declarat public că și-a cumpărat primele case cu banii pe care i-a strâns împreună cu soția sa din meditații. Evident, o minciună atât de gogonată necesita să fie revizuită. Doar că Iohannis a revizuit-o prost și a făcut-o și mai gogonată: a spus că de fapt a început cu două case moștenite, iar cu banii de chirie a cumpărat alte case. Dacă ne uităm pe declarația de avere a lui Iohannis, povestea nu prea se leagă, pentru că sumele câștigate din chirii nu sunt suficiente pentru a achiziționa imobile în cele mai bune zone rezidențiale din Sibiu. Sau poate sunt, dacă le cumperi „pe nașpa”. A treia explicație însă este cea mai scandaloasă. Iohannis și soția sa au avut bani de investiții imobiliare pentru că nu au copii și astfel nu au cheltuit bani pentru educația lor, adică din banii economisiți pe faptul că nu a plătit meditații (dacă dădea peste vreunu care avea de gând să își cumpere vreo casă?), nu a cumpărat rechizite și nu a contribuit la fondul clasei. Nici așa, dacă stai să calculezi, nu prea iese socoteala. Rămâne un mister de unde a avut bani Iohannis să-și cumpere șase case. Știm cu siguranță însă că cel puțin una din ele a fost cumpărată printr-o combinație ilegală, din moment ce o instanță a anulat tranzacția și a restituit casa proprietarilor de drept.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS PREŞEDINTE: Sunt sigur că voi câştiga

O altă minciună a lui Iohannis a fost cea legată de întâlnirile cu Traian Băsescu. Când i-au fost arătate imagini cu limuzina sa intrând pe poarta de la Vila Lac 3, primarul Sibiului a declarat că de fapt el a fost la Dante, dar a intrat pe la Lac 3. Cine știe, o fi fost vreo gaură în gard, asta cu toate că RAAPPS neagă acest lucru. Mai mult, ca să fie minciuna sfruntată, Iohannis a plusat și a declarat că nu s-a mai văzut cu Băsescu din 2008. Când au apărut imagini cu el și președintele la canonizarea lui Andrei Șaguna, în 2011, Iohannis a revenit și a spus că nu a mai discutat cu preșesintele din 2008, că de întâlnit accidental așa, că au stat sub același acoperiș, nu se pune. Nici scuza asta nu i-a ieșit, pentru că imediat a fost descoperit un interviu din 2010, în care președintele PNL spune cu subiect și predicat că a discutat cu Băsescu despre „proiecte politice comune”. Pus în fața evidenței, ce-a făcut Iohannis? A ținut-o pe a lui: nu s-a mai văzut cu Băsescu din 2008.

Ultima minciună a prezidențabilului ACL este cea legată de întâlnirea la Grivco cu Dan Voiculescu, din 2009, cea despre care și Traian Băsescu a vorbit. Când l-a acuzat Băsescu, Iohannis a tăcut mâlc. Imediat ce Ponta a spus că a fost și el acolo, Iohannis a sărit ca ars și a negat cu vehemență că ar fi fost vreodată în viața lui la Grivco. Evident, a apărut primul martor, în persoana fostului ministru Codruț Sereș, care a declarat că el personal l-a întâmpinat pe Iohannis și l-a dus la Voiculescu în birou. Acum, ce se întmpla dacă Iohannis lăsa subiectul să dispară? Nimic! Era o chestiune moartă, lumea deja știa că s-a dus la Grivco, nu era nimic anormal. Ei bine, banal e plictisitor, așa că Werner al nostru a mai scos o boroboață, transformând o situația neutră într-o pierdere certă.

De ce minte Iohannis așa, fără rost, nu știm, dar cu siguranță atunci când ne va explica motivele sale, va fi vorba despre minciună.

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 sep, 2014
Ferenczy-gazetar,comunicator si magraon
a venit toamna...
gospodinele PSD fac conserve
Zgonea,este aprozaristul sef:primeste ardei si morcovi

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ