Îţi place COMPOTUL DE VIŞINE? Iată ce NU ştiai despre el

| 02 sep, 2014

Compotul de vişine este un adevărat deliciu, fiind  consumat cu siguranţă de mulţi dintre noi. Aceasta se numără printre  cele mai sănătoase şi gustoase băuturi.

Compotul de visine este delicios atat vara, servit rece, cat si iarna cand incepi sa simti nevoia de fructele de vara.

Pentru a face compot incepe prin a face un sirop din trei parti de apa, un sfert de zahar si doua lingurite de suc de lamaie. Daca vrei ca preparatul tau sa aiba un gust mai indraznet, adauga vanilie sau lichior. Adauga fructele in functie de cantitatea pe care o doresti (mai mult suc sau mai multe fructe) si fierbe compozitia la foc incet pana cand bucatile devin putin moi.

Compotul de visine este nu doar gustos dar si foarte sanatos. Acesta poate contribui la sănătatea ta prin aportul de vitamine pe care îl conţine si de asemenea poate avea si alte propietati curative, cum ar fi cele astringente, diaforetice şi răcoritoare.

Spre deosebire de alte băuturi, compotul de visine se poate pastra un timp indelungat fara conservanti sau alte adaosuri.

Dacă consumi 2-3 căni pe zi din această băutură, te poate ajuta în combaterea colitelor de fermentaţie, dureri intestinale, hepatite cronice, litiază biliară, sechele după hepatite şi pentru dezintoxicarea sângelui.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ