IULIAN MATACHE a depus JURĂMÂNTUL la Palatul Cotroceni. Ponta şi Tăriceanu au lipsit de la ceremonie

| 16 iul, 13:36

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis. Premierul Victor Ponta şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au lipsit de la ceremonie, iar şeful statului nu a făcut niciun fel de declaraţii.

Noul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a depus, vineri, jurământul la Cotroceni, într-o ceremonie scurtă, la finalul căreia preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie, un lucru neobişnuit pentru astfel de evenimente.

Premierul Victor Ponta a lipsit de la ceremonie, acesta fiind reprezentat de vicepremierul Gabriel Oprea.

De asemenea, ministrul Muncii şi liderul interimar al PSD, Rovana Plumb, precum şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au absentat de la depunerea jurământului.

În schimb la eveniment a fost prezent preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar şi câţiva miniştri ai cabinetului Ponta. După depunerea jurământului, Klaus Iohannis i-a salutat pe cei prezenţi la ceremonie, după care a părăsit sala.

Decretul privind numirea lui Iulian Matache în funcţia de ministru al Transporturilor a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial. De asemenea, a fost publicat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus de la conducerea Ministerului Transporturilor.

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai Fifor în această funcţie, motivând că acesta nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului. 

"Preşedintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condiţiile necesare pentru a fi numită în funcţia de membru al Guvernului", preciza Administraţia Prezidenţială.

Citeste si: Victor Ponta, despre noul ministru al Transporturilor: Matache știe foarte bine tot ce e în minister

Şeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru. 

Ioan Rus a demisionat din funcţie după o serie de declaraţii referitoare la românii din străinătate. 

''România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia, copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate'', a declarat Ioan Rus. 

Ulterior, el a transmis un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze şi a susţinut că formularea folosită este o ''generalizare artistică, o licenţă''.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 iul, 10:28
Palada Pufosul
noul ministru de vara(!!) la Transporturi,Dl.Ghiocel??? a afirmat ca o sa lupte sa absoarba fondurile europene
vazandu-i obrajiorii,cred ca este capabil...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ