Iurie Leancă: Guvernul Ponta a alocat 40 de milioane de euro pentru proiectele din Moldova

| 10 oct, 2014

Premierul moldovean Iurie Leancă a declarat vineri că guvernul condus de Victor Ponta a alocat în decurs de doar un an şi două luni o sumă fără precedent în istoria relaţiei Bucureşti-Chişinău - 40 milioane de euro - şi a adăugat că suma este impresionantă mai ales prin proiectele derulate care vizează domenii esenţiale cum ar fi educaţia şi cultura.

 

"Astăzi când mergeam spre Cahul pentru a-l întâlni pe dl. prim-ministru am făcut un calcul matematic cam câţi bani a alocat Guvernul României în frunte cu Victor Ponta într-o perioadă de un an şi două luni de zile (...) Şi iată, am ajuns la o cifră impresionantă, în jur de 40 milioane de euro. Este o cifră în sine foarte grăitoare dacă te gândeşti şi la proiectele care rezultă din această cifră fără precedent. Niciodată aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţia dintre Chişinău şi Bucureşti. Aceasta înseamnă grădiniţe, înseamnă SMURD (...) înseamnă multe, multe alte proiecte. De exemplu, autobuze şcolare, pe care le vom vedea astăzi la Chişinău. Ştiu că le aşteaptă multă lume cu nerăbdare, aşa încât, dragă Victor, îţi mulţumesc foarte mult. Ţie, în primul rând, şi colegilor pentru că ne ajuţi să depăşim problemele inerente acestei perioade foarte dificile', a declarat premierul Iurie Leancă, transmite Agerpres.

Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că Guvernul de la Chişinău şi celelalte autorităţi moldovene sunt parteneri serioşi pentru guvernul de la Bucureşti.

"Cred într-adevăr în drumul european al Moldovei şi în obiectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova, iar eu cred că fac ceea ce trebuie să facă orice prim-ministru de la Bucureşti. Şi anume să se gândească şi nu doar cu vorbe şi sentimente, ci cu fapte, care sunt lucrurile concrete pe care le facem pentru oamenii de pe ambele maluri ale Prutului (...) Asta înseamnă să fim fraţi şi prieteni. Trebuie să ne ajutăm. (...) Şi asta va dovedi cetăţenilor din Republica Moldova că o societate proeuropeană, prodemocratică aduce şi bunăstare, nu doar necazuri sau crize. (...) Aşa că voi continua să fac acest lucru din orice poziţie voi ocupa în statul român.(...). Şi voi spune de fiecare dată (...) Eu cred că România şi Republica Moldova vor fi, noi ne dorim, în 2019, împreună în Uniunea Europeană", a declarat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ