Ivan, PSD: Este jenantă schimbarea poziţiei PNL şi PDL cu privire la reducerea CAS

| 13 iun, 2014

Purtătorul de cuvânt al PSD, eurodeputatul Cătălin Ivan, consideră "jenant" modul în care liberalii şi democrat-liberalii îşi schimbă poziţia cu privire la măsura de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

"Inconsecvenţa celor din PNL şi PDL pe subiectul reducerii CAS arată cât de mărginiţi sunt. (...) Este jenant modul în care cei din PNL şi PDL îşi schimbă poziţia cu privire la reducerea CAS, mai ales după ce au criticat Guvernul în mod populist că nu aplică această măsură mai repede. Nu putem decât să sperăm că, în cazul în care vor ajunge vreodată la guvernare, nu vor renunţa la această măsură", afirmă purtătorul de cuvânt al PSD.

Potrivit lui Ivan, măsura asumată de Guvernul Ponta este benefică mediului de afaceri.

'Acum, pentru simplul fapt că Guvernul condus de Victor Ponta este cel care impune această măsură extrem de benefică pentru mediul de afaceri şi pentru românii în căutarea unui loc de muncă, cei care se etichetează a fi 'de dreapta' încep să o pună la îndoială', mai spune Ivan.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a susţinut că reducerea CAS anunţată pentru luna octombrie este o 'electorată' pentru mediul de afaceri.

'După aproape un an şi jumătate de guvernare contradictorie, cu măsuri economice şi fiscale fără orizont, Victor Ponta ne demonstrează tuturor că singurul model economic pe care îl utilizează este câştigul electoral. Reducerea temporară a CAS nu poate fi altceva decât o 'electorată' pentru mediul de afaceri', afirmă Iohannis, potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES.

De asemenea, tot joi, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat că negocierile între Cabinetul Ponta şi FMI, care s-au derulat în aceste zile la Bucureşti, au fost un eşec răsunător.

'Ponta încearcă să păcălească FMI, după ce a fost prins iar cu temele nefăcute. Nici n-au plecat bine reprezentanţii Fondului, că s-a grăbit să anunţe reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, fără a avea acordul acestei instituţii şi fără să prezinte măsurile economice care să susţină această reducere', a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, măsura va fi aplicată de la 1 octombrie, din prima zi a campaniei electorale, 'ceea ce arată disperarea lui Victor Ponta  în bătălia politică pentru preşedinţie'.

Tag-uri: CAS, catalin ivan, FMI, pdl, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ